Saturday, April 20, 2024
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: «Στο πέρασμα του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς…»

Αβέρωφ: «Στο πέρασμα του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς…»

Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις, καθώς αυτή είναι η μόνη οδός διεκδίκησης μιας λύσης που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας και του λαού και η οποία θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε απαλλαγμένοι από τα δεσμά της τουρκικής στρατιωτικής κηδεμονίας, να προοδεύσουμε μέσα σε μια ενωμένη Κύπρο, σε μια μεγάλη Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υποψήφιος για την Προεδρία, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο μνημόσυνο του ήρωα Δημήτρη Αρμινιώτη.

Ο κ. Νεοφύτου, μίλησε για τις συνέπειες της εθνικής διχόνοιας, λέγοντας ότι ακόμα βιώνουμε την τραγωδία του 1974. “Στο πέρασμα του ο Αττίλας δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές. Μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, αγνοούμενοι το ίδιο, πρόσφυγες, αιχμάλωτοι”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο πόθος για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας παραμένει η πρωταρχική προτεραιότητα μας, όμως για να το πετύχουμε “δεν μπορούμε παρά να παραμερίσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές μας. Μία είναι η πατρίδα μας και για το σύνολο του κυπριακού λαού πρέπει τα παθήματα του παρελθόντος και η διχόνοια να μην επαναληφθούν”, είπε, για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της. Μια πατρίδα σύγχρονη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αναπτυγμένη την οικονομία της και το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Μιλώντας για τον Δημήτρη Αρμινιώτη από την Τριμίκλινη, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από όλμο κατά την τουρκική εισβολή και άφησε την τελευταία του πνοή, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “ο Δημήτρης Αρμινιώτης, μα και όλοι μας οι ήρωες, έπεσαν όχι απλά στο καθήκον αλλά έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά, για την υπεράσπιση των δικαίων μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα