Monday, April 29, 2024
HomeΕπικαιρότηταΔημητρίου: Ο Αβέρωφ άνοιξε τον δρόμο – Αν δεν ενεργοποιηθεί αυτός τότε...

Δημητρίου: Ο Αβέρωφ άνοιξε τον δρόμο – Αν δεν ενεργοποιηθεί αυτός τότε ποιος;

Για το ταξίδι και τις δράσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Κονγκό μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν υπέγραψε ούτε έκανε καμία συμφωνία, αλλά άνοιξε τον δρόμο για την συμφωνία. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπογράφει ο κ. Νεοφύτου συμφωνίες του κράτους, συμφωνίες υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί.

«Αυτό που έκανε και είναι πολύ σημαντικό αξιοποιώντας τις σχέσεις που έχτισε τόσα χρόνια στον Κοινοβουλευτισμό και ως αρχηγός κόμματος, άνοιξε τον δρόμο για να γίνει μία τέτοια πολύ σημαντική διακρατική συμφωνία επαναπατρισμού πολιτών από το Κονγκό και ενδεχομένως και από άλλες χώρες όταν απορρίπτονται οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου που γίνονται στη χώρα μας με το που έρχονται εδώ. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στη συνολική εικόνα του μεταναστευτικού και όχι μόνο στην Κύπρο, ο επαναπατρισμός δηλαδή των απορριφθέντων αιτητών πολιτικού ασύλου να πάνε πίσω στη χώρα τους».

Σημείωσε επίσης ότι ως χώρα προχωράμε ως χώρα να κάνουμε τις δικές μας συμφωνίες και για αυτό εργάζεται ο κ. Νεοφύτου. «Αν ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν ενεργοποιήσει αυτά που μπορεί τότε ποια η συνδρομή του σε αυτό»;

Κλείνοντας, κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα ότι στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό μαστίζεται αυτή την στιγμή από πολύ δύσκολες συνθήκες και εμφύλιες συρράξεις και κινδυνεύουνε ζωές, ανέφερε ότι η ΕΕ δίνει το δικαίωμα στον κάθε άνθρωπο να κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου η οποία εξετάζεται βάσει κάποιων κριτηρίων αν ζούσε σε εμπόλεμη ζώνη, αν υπάρχουν άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν μία αίτηση απορριφθεί αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να φεύγει από Ευρωπαϊκό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Είμαι στο Κονγκό – Συμφωνία για επίλυση ζητήματος (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα