Monday, May 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΣτεφάνου: Ο Μαυρογιάννης είναι ό,τι πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα η Κύπρος

Στεφάνου: Ο Μαυρογιάννης είναι ό,τι πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα η Κύπρος

Το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη φάση από ποτέ, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας πως η Τουρκία είναι όσο ποτέ άλλοτε προκλητική και επιθετική έναντι της Κύπρου και του λαού της.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του ανακαινισμένου οικήματος των Λαϊκών Οργανώσεων Ξυλοφάγου, ο κ. Στεφάνου είπε πως «μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αγώνα να δώσουμε. Τον Φλεβάρη του 2023 είναι οι Προεδρικές εκλογές οι οποίες πραγματοποιούνται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, μια περίοδο όπου στο διεθνές σκηνικό ξεσπούν ολοένα και καινούργιοι πόλεμοι, εντάσεις, αιματοχυσίες, μια αναδιάταξη ολόκληρου του κόσμου που πολλές από τις βεβαιότητες που μπορεί να είχαμε μέχρι σήμερα, τελικά τις θέτουν υπό αμφισβήτηση».

Πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα στην Κύπρο, μέσα σ’ αυτό το πολύ δύσκολο περιφερειακό περιβάλλον, ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με πολλά αδιέξοδα να δημιουργούν συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ανασφάλειας. Πολλά από τα αδιέξοδα έχουν δημιουργηθεί από την δεκαετή διακυβέρνηση του τόπου, από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όντως βρίσκεται στη χειρότερη φάση από ποτέ. Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση, η Τουρκία είναι όσο ποτέ άλλοτε προκλητική και επιθετική έναντι της Κύπρου και του λαού μας» είπε. Πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα εξ αιτίας των λανθασμένων και αντιφατικών χειρισμών και πολιτικής από μέρους του Προέδρου και της κυβέρνησης του Συναγερμού, η Ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρείται δυστυχώς από το διεθνή παράγοντα συνυπεύθυνη για τα αδιέξοδα».

Διεθνώς, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «είμαστε αναξιόπιστοι με αποτέλεσμα να μην πείθουμε και όταν δεν πείθεις δεν μπορείς να βάλεις μπροστά προτάσεις και να αναλάβεις πρωτοβουλίες για να κινητοποιήσεις το διεθνή παράγοντα, να βάλουμε πίεση πάνω στην Τουρκία για να μπορέσουμε να επαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι ένα καθήκον το οποίο ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να κάνει».

Και επειδή, συνέχισε, «ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ο Αντρέας Μαυρογιάννης, είναι αυτό που έχει ψηλά στις προτεραιότητες του, το έχει ως πρώτη προτεραιότητα, γιατί πολύ σωστά όπως λέει, εάν δεν λύσουμε το Κυπριακό δεν μπορούμε να κτίσουμε το παρών και το μέλλον μας πάνω σε στέρεες βάσεις και χρειάζεται επιτέλους ότι χτίζουμε, ότι δημιουργούμε να το κτίζουμε πάνω σε γερά θεμέλια».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Κύπρος στις συνθήκες που ζούμε σήμερα έχει ανάγκη από έναν έντιμο Πρόεδρο που να μην έχει καμία σκιά να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του. Η Κύπρος είναι πρώτη στις διάφορες διεθνείς στατιστικές για την διαπλοκή και την διαφθορά και αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει την διαπλοκή και την διαφθορά χαρακτηριστικό στοιχείο της διακυβέρνησής της».

Είναι γι’ αυτό, συνέχισε, «που χρειάζεται ένας Πρόεδρος έντιμος, καθαρός για να καθαρίσει τον τόπο από αυτή την κατάσταση που μόνο ντροπή μας προκαλεί και διασύρεται η Κύπρος διεθνώς». Η κυβέρνηση του Συναγερμού, ανέφερε ο κ. Στεφάνου «υποσχέθηκε πολλά και σχεδόν δεν έκανε τίποτε, εξήγγειλε πολλά και έκανε πολύ λίγα. Είναι γι’ αυτό που ένας σημαντικός αριθμός πολιτών στην κοινωνία δεν εμπιστεύονται πλέον την πολιτική και τους πολιτικούς είναι εξ’ αφορμής αυτής της διακυβέρνησης με τις πολλές υποσχέσεις και την αθέτηση όλων αυτών των υποσχέσεων».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Αντρέας Μαυρογιάννης, «είναι ότι πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα η Κύπρος» και είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ αποφάσισε να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του, γιατί, όπως εξήγησε «ο Αντρέας Μαυρογιάννης δεν ανήκε ποτέ σε κανένα κόμμα. Ωστόσο, την ίδια ώρα από τα σημαντικά καθήκοντα που είχε ως διπλωμάτης καριέρας, συνεργάστηκε με τα κόμματα και όλα τα κόμματα έχουν να πουν τα καλύτερα για ένα διπλωμάτη ο οποίος σε ολόκληρη την πορεία του πάντοτε έβαζε την Κύπρο πάνω απ’ όλα».

Καταλήγοντας είπε ότι «το ΑΚΕΛ σε όλη του την ιστορία βάζει πρώτα και πάνω απ’ όλα την Κύπρο, το λαό, τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε να στηρίξουμε τον Αντρέα Μαυρογιάννη και θα δώσουμε όπως πάντοτε την πολύ σημαντική μάχη που έχουμε μπροστά μας», είπε και διαβεβαίωσε πως «με την προσπάθεια όλων μπορούμε και θα κερδίσουμε αυτή την σημαντική πολιτική μάχη, για το καλό του τόπου, του λαού και των απλών ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης: Μαυρογιάννης: Με το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε προοδευτική αλλαγή

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα