Thursday, April 18, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗλιάδης: Πρωτοφανής η ασέβεια από την Κυβέρνηση προς την Ελεγκτική Υπηρεσία

Ηλιάδης: Πρωτοφανής η ασέβεια από την Κυβέρνηση προς την Ελεγκτική Υπηρεσία

Η σημερινή διακυβέρνηση επιδεικνύει ακόμα μία φορά πρωτοφανή ασέβεια προς τον ανεξάρτητο θεσμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μάριος Ηλιάδης, διατυπώνοντας τη θέση ότι με κραυγαλέες αντιφάσεις, οι Κυβερνώντες επιχειρούν μάταια να διαψεύσουν και να υποβιβάσουν το βάρος διαδοχικών εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το αμαρτωλό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Ο κ. Ηλιάδης προσθέτει πως όσο και να επιχειρεί η διακυβέρνηση του τόπου να κάνει το μαύρο άσπρο, η πικρή αλήθεια είναι εκεί και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Αναφέρει ότι το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων φέρει τη σφραγίδα της σημερινής διακυβέρνησης καθώς και τις υπογραφές όσων συμμετείχαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη ισάξια πρόκληση απέναντι σ’ όλους τους έντιμους πολίτες της Κύπρου, αποτελεί και η «εκκωφαντική σιωπή» της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είχε υποχρέωση από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως ανεξάρτητος Θεσμός του κράτους και να κινηθεί αυτεπάγγελτα, διατάζοντας άμεση έρευνα.

Επαναλαμβάνοντας ότι η «σημερινή διεφθαρμένη διακυβέρνηση» δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει ούτε συνέχεια ούτε και συνεχιστή, προσθέτει ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία γνήσια ανεξάρτητη, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα έντιμη ηγεσία, η οποία δεν θα φέρει εξαρτήσεις και βαρίδια από κανέναν ώστε να μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα και την περηφάνια στο λαό μας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα