Saturday, April 20, 2024
HomeΕπικαιρότητα(Επαν)εκκίνησε η προεκλογική κόντρα – Φορτσάτοι με «αμαρτίες» διαβατηρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

(Επαν)εκκίνησε η προεκλογική κόντρα – Φορτσάτοι με «αμαρτίες» διαβατηρίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολιγόωρη ανάπαυλα λόγω θερινών διακοπών και βουρ στα βαθιά. Η προεκλογική κόντρα μπορεί να κόπασε για λίγο, ωστόσο σήμερα στην πρεμιέρα των ενημερωτικών εκπομπών οι εκπρόσωποι κομμάτων μπήκαν φορτσάτοι.

Κύριο θέμα ήταν τα ευρήματα της έκθεσης του Ελεγκτή για τα διαβατήρια. Με φόντο λοιπόν τις «αμαρτίες» που κατέδειξε (άλλη μια έρευνα) οι εκπρόσωποι υποψηφίων και κομμάτων διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Φιλοξενούμενοι στο Μεσημέρι και Κάτι ήταν οι, Γιώργος Λουκαίδης, Χάρης Γεωργιάδης και Χρύσης Παντελίδης.

Η συζήτηση «άναψε» όταν ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ.Χριστοδουλίδης ήταν μέλος του Υπουργικού κατά τον χρόνο όπου λάμβανε τις αποφάσεις για τις πολιτογραφήσεις. «Ο κ.Χριστοδουλίδης κάλυπτε και συγκάλυπτε… έβγαινε στα Bloomberg..».

Από πλευράς του ο Χάρης Γεωργιάδης είπε πως ακούγονται πολλές υπερβολές «για τα σφάλματα που έγιναν στο πρόγραμμα. Έγιναν λάθη τα οποία πράγματι εξέθεσαν και την κυβέρνηση και τον τόπο. Όταν δίνεις διαβατήριο στον Μαλαισιανό για παράδειγμα είναι σοβαρότατο σφάλμα..», είπε.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είναι ανεξάρτητο θέμα απ’ τη συζήτηση», είπε ο κ.Γεωργιάδης όταν του υποβλήθηκε το ερώτημα αν πρέπει επιτέλους κάποιος να λογοδοτήσει για τα σφάλματα. 

«Είμαστε συγκεκριμένοι. Η αντίφαση του κ.Λουκαίδη είναι ότι είπε ότι «φταίνε όλοι» και μετά ξαφνικά επικεντρώθηκε στον κ.Χριστοδουλίδη. Με την επιχειρηματολογία του κ.Λουκαίδη θα μας πει σε λίγο ότι δεν ευθύνεται ούτε ο ΠτΔ γιατί δεν ήταν στο Υπουργικό», είπε ο κ.Παντελίδης.

Σε άλλο σημείο ο κ.Παντελίδης έκανε λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο ο κ.Λουκαίδης, διευκρίνισε ότι συμφώνησε με τον κ.Παντελίδη ο οποίος παραποιεί όπως κατέθεσε τα λόγια του. «Εγώ συμφώνησα μαζί του.. αλλά απάλλαξε από τις ευθύνες ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο οποίος τρέχει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αναβαθμίζει σημαντικά την κρίση που πρέπει να έχει ο κόσμος απέναντι σε έναν άνθρωπο που διεκδικεί τη ψήφο του. Πόσο ευαίσθητος είναι;», είπε.

«Δεν έπαιρνε τα τσιγάρα και τα ποτά σε αυτούς που λάμβαναν αποφάσεις.. δεν ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές», ανέφερε ο κ.Λουκαίδης μιλώντας για τον ρόλο του κ.Χριστοδουλίδη στο Υπουργικό.

Για υποκρισία αντιπολίτευσης μίλησε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Τα σφάλματα της αυτή η Κυβέρνηση τα αναγνωρίζει. Οι πολίτες αναγνωρίζουν επίσης την προσπάθεια μιας υπερβολής σε αυτό το ζήτημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από άλλους που σκοπό έχουν τις εντυπώσεις», είπε.

Αναφορά έκανε και στη σημερινή έκθεση του Ελεγκτή για το Τμήμα Φορολογίας.

Διαβάστε επίσης: «Μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων στο Τμ.Φορολογίας – Τι εντοπίζει ο Ελεγκτής

«Εκκρεμούν 2 δισεκατομμύρια ανείσπρακτων φόρων.. δημιουργούνται εντυπώσεις. Σκεφτείτε την πραγματικότητα: κάθε χρόνο τα έσοδα είναι 6 δισεκατομμύρια.. αυτά τα δυο δισεκατομμύρια είναι 30 – 35 χρονών… είναι αναπόφευκτο αυτό γιατί κάποια εταιρεία θα πτωχεύσει, ένα πρόσωπο θα αδυνατεί… άρα άλλο να λες εκκρεμούν 2 δισεκατομμύρια και άλλο να πεις ότι εκκρεμούν 2 δισεκατομμύρια από τα 150 σε βάθος ετών…».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα