Saturday, April 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΤο δημογραφικό πρόβλημα της Κύπρου απασχόλησε τη συνάντηση Στρούθου - Χρίστου

Το δημογραφικό πρόβλημα της Κύπρου απασχόλησε τη συνάντηση Στρούθου – Χρίστου

Το δημογραφικό πρόβλημα της Κύπρου, την υπογεννητικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από την γήρανση του πληθυσμού, την αύξηση των δαπανών υγείας, τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό και τις πολιτικές συνέπειες από τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στη Κύπρο, παρουσίασε στον Υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρίστο Χρίστου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Ευθύμιος Στρούθος.

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΟ τόνισε πως η πολιτεία δεν έχει ακόμα υιοθετήσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Από τη πλευρά του, ο κ. Χρίστου συμφώνησε ότι το δημογραφικό και η υπογεννητικότητα «είναι ένα πολυδιάστατο ζήτημα» και ότι το κόμμα του παρακολουθεί από κοντά το θέμα, αφού προεδρεύει και της Ad-Hoc Επιτροπής της Βουλής.

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνικό θέμα και ως τέτοιο θα πρέπει να συζητηθεί και σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΠΟ ο κ. Χρίστου είπε ακόμα ότι «πράγματι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για την αναγνώριση των τρίτεκνης οικογένειας, ως πολύτεκνης».

Εξάλλου, ο κ. Στρούθος κατά τη συνάντησή παρέδωσε το ψήφισμα του τελευταίου συνεδρίου της Οργάνωσης με τα  βασικά αιτήματά της, καθώς επίσης και τις προτάσεις της για τον καταρτισμό της Εθνικής Δημογραφικής Πολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα