Sunday, May 12, 2024
HomeΕπικαιρότηταΧριστοδουλίδης: Η ενδυνάμωση αγροτικών περιοχών ψηλά στις προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: Η ενδυνάμωση αγροτικών περιοχών ψηλά στις προτεραιότητές του


Η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και η ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές του προεκλογικού προγράμματος του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατία Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Κίτι, χθες Κυριακή, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον σύνδεσμο παραγωγών ΣΕΔΙΓΕΠ Λύσης, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και ο αγροτικός τομέας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αντηλλάγησαν απόψεις, για τον τρόπο καθορισμού της τιμής των προϊόντων, το θέμα της εξαγωγής προϊόντων στο εξωτερικό, τις σχετικές επιδοτήσεις από ΚΟΑΠ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και των τιμών στο πετρέλαιο και τα λιπάσματα και την εργοδότηση υπαλλήλων από τρίτες χώρες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, «αναφέρθηκε στην διαχρονική σημασία του πρωτογενούς τομέα στην κυπριακή οικονομία και την ανάγκη ενίσχυσης του μέσα από την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων που να καθιστούν την επαγγελματική ενασχόληση με τον τομέα ελκυστική, αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και την αγροτεχνολογία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ανεξάρτητος υποψήφιος είπε πως «ο πρωτογενής τομέας, είναι ένα από τα θέματα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει σχετικές δράσεις τόσο για την ενίσχυσή του, όσο και για την ενδυνάμωση των αγροτικών περιοχών, ώστε να καταστούν πόλος έλξης από νεαρά ζευγάρια και οικογένειες και για μόνιμη εγκατάσταση και για απασχόληση, μέσα από προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη τις βασικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα