Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΆντρος: Ο Μαυρογιάννης να τραβήξει το κουπί και να ανεβάσει τόνους (ΒΙΝΤΕΟ)

Άντρος: Ο Μαυρογιάννης να τραβήξει το κουπί και να ανεβάσει τόνους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος μίλησε για τη συμμετοχή του στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αρχικά ανέφερε ότι από τη στιγμή που αποχώρησε από την ηγεσία του ΑΚΕΛ, προσπαθεί να δώσει χώρο στη νέα ηγεσία. «Η ηγεσία πρέπει να τοποθετείται γύρω από τα διάφορα ζητήματα. Εκεί και όπου ζητείται η βοήθεια μου, είμαι παρών».

Διευκρίνισε ότι του ζήτησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης να συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει την προεκλογική βοήθεια μέσα από το επιτελείο. «Η τελευταία φορά που είχα πάει στο επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη ήταν τον περασμένο Ιούλιο και θα συναντηθούμε σήμερα».

Ακόμη, ανέφερε ότι ανησυχεί για το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό ποιος θα αναλάβει την προεδρία της χώρας σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολές συνθήκες. «Το καλύτερο πράγμα είναι να φύγεις με το κεφάλι ψηλά. Είναι η καλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά σου», είπε.  

Μιλώντας για το «φαινόμενο» Νίκου Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι η κοινωνία δεν παρακολουθεί τα διάφορα ζητήματα. «Δεν της επιρρίπτω ευθύνη. Επιρρίπτω ευθύνη σε μας που δεν καταφέρνουμε να την πείσουμε ότι πρέπει να βλέπει την ουσία των πραγμάτων και όχι την επιφάνεια». Συνεχίζοντας μίλησε για τα μηνύματα που αντάλλαξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Μανώλη Κυριάκου, σημειώνοντας ότι αν ήταν ψεύτικα μηνύματα τότε θα έπρεπε να βγει ο κ. Χριστοδουλίδης να πει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Αν όμως είναι αλήθεια τότε πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό του.

Εκείνος έδωσε το δικαίωμα να καταγραφούν τα μηνύματα και να δουν το φως της δημοσιότητας. Ο κόσμος λέει ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και ότι δεν είναι σοβαρό κάποιος υποψήφιος ο οποίος συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι δικαιολογημένα ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα όσα βλέπει να συμβαίνουν. «Οι ακροδεξιές κυβερνήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα έπρεπε να κτυπήσουν καμπανάκι στην ΕΕ και να κατανοήσει ότι οι αντιλαϊκές πρωτοβουλίες που προωθεί δεν λύουν τα προβλήματα του κόσμου με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε αυτούς που λένε εύηχα συνθήματα».

Μιλώντας για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη ανέφερε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να τραβήξει το κουπί για τον δεύτερο γύρο. «Έχει τα προσόντα και την ποιότητα του χαρακτήρα που απαιτείται για να μπορέσει να τραβήξει αυτό το κουπί και να το φέρει εις πέρας». Διευκρίνισε ότι ο κ. Μαυρογιάννης πρέπει να αντιληφθεί ότι στην προεκλογική περίοδο θα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους.

Επεσήμανε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη στο Κυπριακό και στο ζήτημα των διαβατηρίων. «Επεδίωξε το πρόγραμμα των διαβατηρίων να το πάρει από τον CIPA και να το μεταφέρει στο Υπουργείο Εξωτερικών». Συμπλήρωσε ότι έχει αποτύχει στο Κυπριακό.

Τέλος, ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τσαλακώνουν την εικόνα που επιχειρούσε να κτίσει. «Εύχομαι ο κόσμος να κρίνει αντικειμενικά».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα