Friday, April 26, 2024
HomeΔημοσκοπήσειςΟρεινός για δημοσκόπηση: Αλλάζει ο κομματικός χάρτης-Ψηλά ποσοστά κρυφής ψήφου

Ορεινός για δημοσκόπηση: Αλλάζει ο κομματικός χάρτης-Ψηλά ποσοστά κρυφής ψήφου

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο εκλογικός αναλυτής Νάσιος Ορεινός, ο οποίος μίλησε για τη δημοσκόπηση που θα παρουσιάσει απόψε στις 9:15  η εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Χωρίς Περιστροφές».

Αρχικά ανέφερε ότι οι συνεχόμενες δημοσκοπήσεις προσφέρουν τις συγκρίσεις με προηγούμενες. «Αυτό θα δούμε απόψε, τις αλλαγές από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα και πώς επηρεάζουν οι όποιες αλλαγές».

Συμπλήρωσε ότι o κομματικός χάρτης έχει διαφοροποιηθεί ή διαφοροποιείται εδώ και μερικά χρόνια. «Το 2016 είχαμε νέους σχηματισμούς που εισήλθαν στη Βουλή, ενώ το 2021 υπήρξαν 51.000 που ψήφισαν άλλους σχηματισμούς κάνοντας την έκπληξη».

Τόνισε ότι περιμένει να δει την κορύφωση αυτής της «επανάστασης» του εκλογικού σώματος την ημέρα των εκλογών.

Σχολιάζοντας την κάρτα για αλλαγή του κομματικού χάρτη, ανέφερε ότι μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων κάθε κόμματος θεωρεί ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Ακόμη, είπε ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να επηρεάζουν και πράγματα που δεν έχουν αλλάξει. Θα γίνει συζήτηση για την πρόθεση ψήφου, συσπειρώσεις και διαρροές, την παράσταση νίκης. «Πιστεύω ότι είναι η φωτογραφία της στιγμής αλλά όχι μόνο. Αν βλέπειw σωστά μια δημοσκόπηση μπορείς κάνεις ερμηνείες και για το μέλλον».

Τέλος, ανέφερε ότι αυτοί που απαντούν στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης είναι αυτοί που απαντούν πάντα. «Εντοπίζω αυξημένα ποσοστά απόκρυψης ή κρυφής ψήφου».

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Ρευστό το σκηνικό στον κομματικό χάρτη μετά τις εκλογές

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα