Monday, May 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: Μέχρι το 2025 οι παράτυποι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες τους

Αβέρωφ: Μέχρι το 2025 οι παράτυποι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες τους

Οι επιλογές σας καθορίζουν το αύριο της χώρας, αν η Κύπρος θα καταφέρει να διαχειριστεί τη νέα, μεγάλη απειλή που έρχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική ή θα γυρίσει πίσω, στα χρόνια των κοινωνικών παντοπωλείων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στόχος του είναι η Κύπρος να διατηρήσει τη δυνατή της οικονομία, με ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο πολιτικό πρόγραμμα κι ένα παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, τη ψηφιακή μετάβαση με το «κληροδότημα» της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε.

Μιλώντας απόψε στη συνεστίαση Κερυνειωτών της Επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Κερύνειας, στην Ψημολόφου ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί με επικλήσεις και κατάρες, ούτε με συγκινητικές ομιλίες στις επετείους. «Ποιος πραγματικά πιστεύει το μύθο, Ότι θα το λύσουμε ασκώντας πίεση στην Τουρκία» διερωτήθηκε.

Το Κυπριακό, ανέφερε, θα λυθεί με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες κι αναφέρθηκε στην πρότασή του. «Πρότεινα η πτυχή της ασφάλειας να γίνει υπόθεση και του ΝΑΤΟ. Και να απελευθερώσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής χαρίζοντας στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας έναν εναλλακτικό διάδρομο» είπε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως για τον ίδιο λέγεται πως «όπου σηκώσεις πέτρα, είμαι από κάτω. Για μένα, όχι μόνο πέτρες σηκώθηκαν. Αλλά και ογκόλιθοι. Πουθενά δεν με βρήκαν γιατί πουθενά δεν είμαι. Με ξέρετε καλά. Δεν κρύφτηκα στις σκιές. Δεν λιγοψύχησα στις μάχες. Αντίθετα, με τις πέτρες που μου έριχναν και αυτές που έβρισκα στο δρόμο μου, έχτισα, πέτρα – πέτρα, μια πολιτική πρόταση».

Είπε ότι πολεμά για τρία πράγματά: την επανένωση του τόπου, μια δυνατή οικονομία και πολίτες με αξιοπρέπεια.  «Ποτέ μου δεν φοβήθηκα να τσαλακωθώ. Στέκομαι καθαρά απέναντι σε όλους. Και σε εσάς. Διεκδικώ την προεδρία της δημοκρατίας έτοιμος. Με συγκεκριμένες αρχές, θέσεις και πολιτικές».

Αναφέρθηκε στην προσφυγική του πολιτική με 4 άξονες που περιλαμβάνει την ενίσχυση των υφιστάμενων σχεδίων στήριξης και την ενδυνάμωση του Φορέα Ίσης Κατανομής Βαρών, την ριζική μεταρρύθμιση της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, την προσεκτική εισαγωγή του προγράμματος για «απώλεια χρήσης» περιουσίας στα κατεχόμενα και τις αξιοπρεπείς κατοικίες, με τίτλους ιδιοκτησίας στους εκτοπισμένους που τις δικαιούνται.

Για την παράνομη μετανάστευση, ανέφερε, δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα και δεν τα περιμένει όλα από την Ευρώπη, αλλά προχωρά σε λύσεις, σημειώνοντας ότι πήγε ο ίδιος στο Κονγκό, για να προετοιμάσει μια διμερή συμφωνία επαναπατρισμού των παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους και το ίδιο θα κάνει και με άλλες χώρες. «Με τη δική σας βούληση, έως το 2025, οι παράτυποι μετανάστες θα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους» είπε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα