Sunday, May 5, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Δημιούργησαν αδιέξοδα ως μαθητευόμενοι μάγοι-Να φτιάξουμε ελπίδα

Μαυρογιάννης: Δημιούργησαν αδιέξοδα ως μαθητευόμενοι μάγοι-Να φτιάξουμε ελπίδα

Το όραμά του για την Κύπρο παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στην Πλατεία Ελευθερίας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Αυτούσια η ομιλία του:

Σας ευχαριστώ όλες και όλους θερμά για την παρουσία σας εδώ απόψε.

Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη γιατί βλέπω ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανθρώπους απ΄ όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας, ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές καταβολές που τους ενώνει όμως ένα πράγμα. Μια απόφαση.

Η απόφαση ότι τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα!

Από την ημέρα που εξήγγειλα την υποψηφιότητα μου, μέχρι αυτή την ώρα που βρίσκομαι στο βήμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενώνονται μαζί μας αποφασισμένοι. Δυναμώνουν τη φωνή της κοινωνικής πλειοψηφίας που απλώνεται παντού και βροντοφωνάζει: Κύπρος Μπορείς!

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαι σε μια συνεχή διαδρομή επικοινωνίας με την κυπριακή κοινωνία. Βλέπω τα προβλήματα και την απόγνωση, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα, στα μικρά και μεγάλα που βασανίζουν την πλειοψηφία των ανθρώπων μας. 

Για 35 χρόνια, υπηρέτησα τoν τόπο μας τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με αίσθηση χρέους, για την υπεράσπιση και προαγωγή των συμφερόντων και των θέσεων της χώρας μας. 

Αυτό το χρέος με φέρνει σήμερα εδώ.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια Κύπρο που μας πληγώνει. Την Κύπρο των φαινομένων διαφθοράς και της αύξησης των ανισοτήτων. Δεν μας αξίζει αυτό. Δεν αξίζει αυτό το τέλος σε αυτούς που έχτισαν αυτό τον τόπο. Δεν αξίζει αυτή η ανταμοιβή σε όσους έδωσαν ζωή και αίμα γι’ αυτή την πατρίδα. Δεν αξίζει στα παιδιά μας που ονειρεύονται να ζήσουν και να δημιουργήσουν εδώ.

Διεκδικώ λοιπόν μαζί σας να δικαιώσουμε το όραμα αυτών που φεύγουν και να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρα αυτών που έρχονται.

Διεκδικώ μαζί σας την αλλαγή!

Σε αυτές τις εκλογές είμαστε τρεις οι υποψήφιοι που καταγράφουν δυναμική, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο μόνο επιλογές.

Γνωρίζετε όλοι ότι τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσαν πως θέλουν να πορευτούν στην ίδια τροχιά ως συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Στο βασικό αυτό ερώτημα εμείς επιλέξαμε ν’  απαντήσουμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.

Τώρα είναι η ώρα για την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας!

Οι άνθρωποι του τόπου μας δουλεύουν ασταμάτητα, δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση και την προκοπή. Και όμως. Οι κοινωνικές ανισότητες βαθαίνουν. Το χάσμα μεγαλώνει. Οι νέοι και οι νέες μας μοχθούν, αποκτούν την γνώση στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά οι πολιτικοί άρχοντες τους ανταμείβουν με σκάνδαλα αναξιοκρατίας, τους ρίχνουν στο περιθώριο. Οι καλύτεροι παραμερίζονται, οι ημέτεροι διορίζονται. Η αναξιοκρατία κόβει τα φτερά χιλιάδων νέων ανθρώπων. Τα κρούσματα διαφθοράς και διαπλοκής που έγιναν κανονικότητα αυτή την δεκαετία απογοητεύουν και εξοργίζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχουν περιθώρια γι’ άλλα πισωγυρίσματα. Τα πράγματα μπορούν και πρέπει ν΄αλλάξουν!  

Όταν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είχα πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Η κυπριακή κοινωνία είναι μια κοινωνία κουρασμένη από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Μια κοινωνία που ασφυκτιά αλλά είναι πολύ πιο μπροστά από το κράτος και την πολιτεία.

Είναι μια κοινωνία απογοητευμένη από τα μεγάλα λόγια που πια δεν τα πιστεύει.

Μια κοινωνία με ανθρώπους εξαντλημένους από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Η κυπριακή κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους που ανησυχούν για το παρόν και φοβούνται τί θα φέρει το μέλλον.

Όχι αδικαιολόγητα.

Είναι πολλά τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Είναι και λυπούμαι που το λέω, εμπαιγμός της κυπριακής κοινωνίας, να εμφανίζονται σήμερα οι κύριοι Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης ως να θέλουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα. Είναι μέρος του προβλήματος. Δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης. Ανήκουν στην πλευρά που δημιούργησε τα προβλήματα ή που τα άφησε να γιγαντωθούν. Μαζί υπερασπίζονταν και ψήφιζαν στην Βουλή και στο Υπουργικό τις πολιτικές της παρούσας διακυβέρνησης, μαζί δηλώνουν ότι θα είναι οι συνεχιστές αυτών των πολιτικών.

Το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πάντες αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια. 

Αρκεί μόνο να δούμε που βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις πολιτικές στήριξης γι’ αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τέταρτη από το τέλος!

Είναι αυταπόδεικτο ότι η παρούσα διακυβέρνηση και οι δύο επίδοξοι συνεχιστές της ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να λάβουν μέτρα για την ακρίβεια.

Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εφαρμόσουν πολιτικές προς όφελος των πολλών.

Εμείς επιμένουμε ότι λύσεις υπάρχουν.

Διαβάστε περισσότερα: Μαυρογιάννης – “Να φτιάξουμε ελπίδα”

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα