Thursday, May 16, 2024
HomeΕπικαιρότηταΚυνηγοί: Στήριξη σε Χριστοδουλίδη, διαφωνία με Αβέρωφ και το λάθος Μαυρογιάννη

Κυνηγοί: Στήριξη σε Χριστοδουλίδη, διαφωνία με Αβέρωφ και το λάθος Μαυρογιάννη

Για την επιλογή στήριξης της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδης μίλησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Κυνηγών, Νικόλας Προδρόμου.

Αρχικά ανέφερε ότι έγιναν συναντήσεις με όλους τους υποψηφίους Προέδρους των μεγάλων κομμάτων όπως και με τα κόμματα τους. Διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις ήταν επιδίωξη των υποψηφίων.

«Έχουμε μια ατζέντα από την ημέρα δημιουργίας του Κινήματος με βασικές θέσεις και με αυτές βαδίζουμε». Πρόσθεσε ότι με τον Νίκο Χριστοδουλίδη συζήτησαν το θέμα της άναρχης ανάπτυξης γης με τα φωτοβολταϊκά πάρκα. «Η θέση μας ήταν η ίδια με του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο να χορηγήσει σε κάθε πολίτη ένα ποσό για να γίνονται οι εγκαταστάσεις στις στέγες των κατοικιών. «Από την πλευρά του κ. Νεοφύτου λάβαμε αρνητική απάντηση και επιμένουν στη μεγάλη και άναρχη ανάπτυξη».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι Κίνημα είχε την ίδια άποψη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο θέμα του ουλαμού πάταξη λαθροθηρίας.

Μιλώντας για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανέφερε ότι έκανε ένα τεράστιο λάθος καθώς βρέθηκε έξω από Προεδρικό στη διαμαρτυρία ακτιβιστών για τα ζώα. «Δεν είναι ακτιβισμός να κλείνονται μέσα σε κλουβιά. Δεν είμαστε εναντίον των δικαιωμάτων των ζώων». 

Επεσήμανε ότι το Κίνημα έχει περισσότερα από 40.000 μέλη. «Υπάρχει καλή οργάνωση στις τάξεις του Κινήματος και αρκετός νέος κόσμος». Συμπλήρωσε ότι θα προχωρήσουν σε επαρχιακές συγκεντρώσεις έτσι ώστε να εξηγήσουν τους λόγους στήριξης προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Ο κ. Χριστοδουλίδης στο παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος έλαβε το 90. 8% των ψήφων», διευκρίνισε.

Ακόμη, μίλησε για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι το Κίνημα πιστεύει ότι πρέπει η Κύπρος να σταματήσει να είναι ελκυστικός προορισμός. Όπως ανέφερε συμφωνούν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο ζήτημα του πρωτογενή τομέα.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ανέφερε ότι έχουν διαφορές με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Συμφωνούμε στην απομάκρυνση τουρκικών στρατευμάτων. Του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παραχωρήσεις προς την Τουρκία».

Τέλος, ανέφερε ότι δεν διεκδικούν οποιαδήποτε αντάλλαγμα. «Μιλήσαμε για θέσεις και θα παλέψουμε για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος».    

Ακούστε το απόσπασμα

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα