Saturday, April 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Εμπαιγμός τα περί δημιουργίας τραμ

Μαυρογιάννης: Εμπαιγμός τα περί δημιουργίας τραμ

Η εξαγγελία της απερχόμενης κυβέρνησης, περί δημιουργίας σιδηρόδρομου και τραμ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμπαιγμός της νοημοσύνης των πολιτών.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κανένα αποτελεσματικό μέτρο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά και να επωμίζονται δυσβάστακτο οικονομικό κόστος, ερχόμενη σήμερα τέσσερις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές να εξαγγείλει δημιουργία σιδηρόδρομου και τραμ.

Διαβάστε επίσης: Τραμ και μετρό: Εφικτή η δημιουργία στην Κύπρο για επίλυση κυκλοφοριακού;

Η εξαγγελία αυτή, θυμίζει τη δέσμευση του κ. Αναστασιάδη το 2013 για δημιουργία τελεφερίκ στο Τρόοδος, για το οποίο δεσμεύτηκε και πάλι παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2018.

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία και απαιτούν σχεδιασμό και συγκεκριμένα μέτρα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προτείνει μεταξύ άλλων:

Τον σαφή διαχωρισμό εμπορικών δρόμων και δρόμων πρωταρχικής σημασίας, την επιτάχυνση ολοκλήρωσης των οδικών έργων και την άμεση προώθηση των εργασιών για περιμετρικούς, ανισόπεδους κόμβους και διαπλάτυνση δρόμων.

Την εισαγωγή κλιμακωτών ωραρίων στη Δημόσια Υπηρεσία και στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία, μετά από μελέτη και διαβούλευση με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Την ενίσχυση και την αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ούτως ώστε το σύστημα τους να καταστεί σύγχρονο και ευέλικτο και την προώθηση δημιουργίας δικτύου τραμ στις μεγαλύτερες αστικές περιοχές που να λειτουργεί σε συνέχεια με το δίκτυο λεωφορείων.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα