Saturday, April 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΧριστοδουλίδης στην ΕΡΤ: Η Τουρκία προσεγγίζει Ελλάδα και Κύπρο ως ενιαίο χώρο

Χριστοδουλίδης στην ΕΡΤ: Η Τουρκία προσεγγίζει Ελλάδα και Κύπρο ως ενιαίο χώρο

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα. 

«Η Τουρκία προσεγγίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως ενιαίο χώρο, άρα δεν θα πρέπει να διαχωρίζουμε το Αιγαίο από την Κύπρο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, αλλά πολύ περισσότερο είναι να γίνουν προληπτικές ενέργειες για να μην φτάσουμε σε τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε επίσηςΧριστοδουλίδης: Είδε Δένδια, Παναγιωτόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα

Ερωτώμενος αν μπορεί σήμερα να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και προς ποια κατεύθυνση, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η λύση πρέπει να έρθει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ΕΕ, κράτη μέλη της οποίας είναι και η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα – και την ίδια στιγμή η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη – θα πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από το διορισμό μιας πολιτικής προσωπικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η οποία θα ηγηθεί της προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου όπως καθορίστηκε από τον ΟΗΕ και φυσικά τις αρχές και αξίες της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση «γιατί η Κύπρος δεν κάνει αίτημα εισόδου στο ΝΑΤΟ;», ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι το φόρουμ μέσα στο οποίο μπορεί να λυθεί το κυπριακό καθώς «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ισχυρή Τουρκία».

Επομένως, «εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε αυτήν τη στιγμή είναι η ΕΕ», επανέλαβε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα