Saturday, April 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΕπισκέψεις σε ιδρύματα της Λάρνακας πραγματοποίησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Επισκέψεις σε ιδρύματα της Λάρνακας πραγματοποίησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Επισκέψεις σε ιδρύματα της Λάρνακας πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας ότι ο εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Στήριξης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ηλιαχτίδα Ζωής», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως θα επισκεφθεί το Κέντρο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες Άγιος Λάζαρος και το Ίδρυμα Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται είπε, “για Οργανισμούς που επιτελούν ένα θεάρεστο έργο που πραγματικά οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητηρίων και των θαυμασμό όλων μας”.

Είναι μια πτυχή ανέφερε, “της ανθρώπινης ζωής που απαιτεί πολλή κουράγιο και δύναμη να ασχοληθούν κάποιοι άνθρωποι και όλοι αυτοί οι εθελοντές που εργάζονται σε αυτούς τους Οργανισμούς είναι σίγουρα άξιοι συγχαρητηρίων”. Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως “σίγουρα ο Εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός από την άποψη ότι καλύπτει κενά που η πολιτεία αφήνει και ακριβώς η ιδέα είναι αφενός οι εθελοντές να έχουν στην διάθεση τους τα μέσα για να κάνουν αυτό το σπουδαίο έργο που κάνουν αλλά ταυτόχρονα η πολιτεία όσο γίνεται πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της».

Η πολιτεία, συνέχισε, πρέπει να έρχεται αρωγός με κάθε τρόπο σε όλα τα κέντρα αυτού του είδους και σε όλους τους Οργανισμούς που δραστηριοποιούν εθελοντές, ανέφερε. Τόνισε πως “για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσφέρουμε πρόσβαση στην παιδεία, στην μόρφωση στην ικανότητα ενσωμάτωσης όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ειδικές ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν και τις ειδικές δεξιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν”.

Το Θεραπευτικό Κέντρο Ηλιαχτίδα Ζωής του Συνδέσμου Στήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες επαρχίας Λάρνακας από το 2006 στεγάζεται στο Ίδρυμα Νίκου και Λούλας Βασιλειάδη – Άγιος Γεώργιος. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Ξιούρουπας καλωσορίζοντας τον κ. Μαυρογιάννη ανέφερε πως «σκοπός του Συνδέσμου είναι να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατό καλύτερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας». 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συμμετείχε σε συζήτηση  στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους. Κύπρος Μπορείς!», που διοργανώθηκε από το Εκλογικό του Επιτελείο. Η συζήτηση, διεξήχθη στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ιδρύματα που προωθούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα