Tuesday, April 30, 2024
HomeΕπικαιρότηταΠεριοδεία Χριστοδουλίδη στην επαρχία Πάφου

Περιοδεία Χριστοδουλίδη στην επαρχία Πάφου

Τις κοινότητες Κάθηκα, Ίνεια , Δρούσεια, Νέο Χωριό, Προδρόμι και Πόλη Χρυσοχούς επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας του με λεωφορείο στην επαρχία Πάφου υπό τον τίτλο «Δύναμη σε Κίνηση».

Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν θερμά κάτοικοι των κοινοτήτων, Πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του θέσεις και προσεγγίσεις και συζητώντας μαζί τους για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Θέματα όπως η ενίσχυση της υπαίθρου, του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η παροχή κινήτρων προς νέους ανθρώπους για να ζήσουν στις ορεινές περιοχές με παράλληλη ανάπτυξη δομών, αλλά και προοπτικών εργοδότησης είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν την περιοχή.  Οι κάτοικοι των κοινοτήτων έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί σε σχέση με τα αδιάθετα σταφύλια που δεν μπορούν να παραλάβουν οι οινοβιομηχανίες καθώς επίσης και τα διαχρονικά προβλήματα του τομέα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναγνώρισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί, σχετικά με την παραλαβή των σταφυλιών, χρήζουν άμεσης επίλυσης.  Ιδιαίτερα δε αν ληφθεί υπόψη ο κίνδυνος καταστροφής των αδιάθετων ποσοτήτων ενόψει των επικείμενων βροχών και κατά συνέπεια των οικονομικών προβλημάτων που θα προκληθούν για τους παραγωγούς.  Η πολιτεία πρόσθεσε, οφείλει να στηρίξει τους αμπελουργούς ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε μεταξύ άλλων μερικές από τις προτάσεις του που αφορούν το στεγαστικό, την αντιμετώπιση της αστυφιλίας που πλήττει τις κοινότητες τις υπαίθρου,  την ενίσχυση των υπηρεσιών Υγείας με την παρουσία προσωπικών ιατρών στην ύπαιθρο, καθώς και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ταυτότητα των προϊόντων μας προωθώντας την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων. 

Αναγνώρισε τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της υπαίθρου με κίνδυνο να οδηγηθούν σε μαρασμό αφού όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν να εγκαταλείπουν τις κοινότητές τους.  Έχουμε ως εκ τούτου πρόσθεσε την ευθύνη να ανακόψουμε τις συνέπειες της αστυφιλίας, στηρίζοντας έμπρακτα την ύπαιθρο και ειδικότερα τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να ζήσουν στις κοινότητες,  μέσα από την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για αξιοπρεπή διαβίωση, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αλλά και ευκαιρίες εργοδότησης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «Πολιτιστικό Κέντρο Πόλης Χρυσοχούς» όπου και πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συγκέντρωση ο κ. Χριστοδουλίδης ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις του και επανέλαβε την πρόθεσή του για μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.  Τόνισε ότι τα κριτήρια που θέτει για τη νέα Κυβέρνηση θα είναι η ικανότητα, το ήθος και η θέληση για προσφορά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν θερμά τον κύριο Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη αλλά και το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα