Tuesday, April 23, 2024
HomeΕπικαιρότηταΧρίστου: Όσες αιτήσεις ασύλου και να απορρίψουμε ο αριθμός είναι ο ίδιος

Χρίστου: Όσες αιτήσεις ασύλου και να απορρίψουμε ο αριθμός είναι ο ίδιος

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία, το μεταναστευτικό και το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.


Αρχικά ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ ήταν από τα κόμματα που φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι το μεταναστευτικό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κύπρου. «Έχουμε επιβεβαιωθεί και το θεωρούμε ως ένα πρόβλημα για τη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ύπαρξη του κράτους μας».
Μιλώντας για τα μέτρα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε. «Εμείς προτείνουμε την εφαρμογή μιας διαφορετικής μεταναστευτικής πολιτικής με συγκεκριμένο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων».

Υπενθύμισε ότι πριν λίγες μέρες έφτασαν άλλα 500 άτομα στην Κύπρο. «Η προσπάθεια για να εξεταστούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι αιτήσεις δεν αποδίδει γιατί όσες αιτήσεις εξετάσουμε και απορρίψουμε, αύριο το πρωί οι αριθμοί θα είναι πάλι οι ίδιοι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Νουρή στο ΣΙΓΜΑ για επισκέψεις προσφύγων στις χώρες τους (ο ένας εξ αυτών για να δει τον οδοντίατρο του), ανέφερε ότι η Κύπρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός λόγω των επιδομάτων που δίνονται. «Αυτά τα επιδόματα δίνονται χωρίς κριτήρια, ενώ όταν ένας Κύπριος προσπαθήσει να λάβει κάποιο επίδομα υπάρχουν αυστηρά οικονομικά κριτήρια».

Επεσήμανε ότι το ΕΛΑΜ έχει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχει προτείνει στην Κυβέρνηση. «Ένα από αυτά είναι να σταματήσουμε να δίνουμε επιδόματα».
Στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Κύπρος καλείται να αποφασίσει που επιθυμεί να ανήκει. «Θεωρώ ότι η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί  σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου και να τεθούν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα και υπάρξει η ανάλογη απόφαση».

Διαβάστε ακόμηΥΠΕΣ: Καταθέσαμε εισηγήσεις για να περιορίσουμε τους θανάτους στις θάλασσες

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στην Ουκρανία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια χωρίς αντικατάσταση των όπλων καθώς η Κύπρος είναι μια ημικατεχόμενη χώρα και με συνεχιζόμενες απειλές από τον Ερντογάν».

Διευκρίνισε ότι αν αποφασίσουν οι μεγάλες δυνάμεις να αντικαταστήσουν αυτά τα οπλικά συστήματα με πιο σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό τότε πρέπει να εξεταστεί.

Ο κ. Χρίστου μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία επισημαίνοντας ότι βρίσκονται καθημερινά κοντά στην κοινωνία. «Αφουγκραζόμαστε να προβλήματα του λαού. «Η υποψηφιότητα μας είναι κάτι διαφορετικό από τις τρεις κύριες υποψηφιότητες που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο και κυβέρνηση χωρίς να ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές». Σημείωσε ότι έχουν ακόμη τον χρόνο για να πείσουν περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ.  

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα