Saturday, May 4, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Ανέλυσε τα προβλήματα στην παιδεία και την ανάγκη μεταρρύθμισης

Μαυρογιάννης: Ανέλυσε τα προβλήματα στην παιδεία και την ανάγκη μεταρρύθμισης

Σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την παιδεία στην Κύπρο, τα πολυδιάστατα προβλήματα, που αντιμετωπίζει και η ανάγκη για μεταρρύθμιση τέθηκαν σε εκδήλωση το απόγευμα από το εκλογικό επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη με θέμα: «Για την παιδεία που μας αξίζει. Κύπρος Μπορείς».

Η συζήτηση διεξήχθη με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μαυρογιάννης παρουσίασε το όραμά του για την παιδεία του τόπου και τους στόχους, που έχει θέσει στο εκλογικό του πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία, η επένδυση στην παιδεία, αποτελεί κοινωνική ανάγκη και όχι πολιτική επιλογή, καθώς αυτή αποτελεί αδιαπραγμάτευτο, δημόσιο αγαθό.

«Η απάντηση σε κάθε ερώτημα είναι το τρίπτυχο παιδεία, εκπαίδευση και μόρφωση. Τρία αγαθά που αποτελούν τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης κάθε προοδευτικής κοινωνίας, κάθε σύγχρονου κράτους», είπε.

Αναφερόμενος στις θέσεις του εκλογικού του προγράμματος σε σχέση με την παιδεία, υπογράμμισε τη θέληση του για προώθηση του ολοήμερου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τη δημιουργία δύο νέων τεχνικών σχολών, την ευρύτερη βελτίωση της ποιότητας των σχολείων, μέσω της επένδυσης στη μεταρρύθμιση του συστήματος, αλλά και στην προώθηση των νέων τεχνολογιών και τη διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης μαθητών.

Στόχος της δικής του διακυβέρνησης, όπως υπογράμμισε, θα είναι η δημιουργία ενός Δημόσιου Σχολείου, πρότυπου ποιότητας και πρότυπου της κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Ένα σχολείο ανθρώπινο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό και καινοτόμο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

Εκπαιδευτικοί έθεσαν ενώπιον του Ανδρέα Μαυρογιάννη απόψεις και εισηγήσεις σε ό,τι αφορά προβληματικές πτυχές της εκπαίδευσης, όπως επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτό της ανάγκης για κατάργηση του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών, οριζόντια σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ, προκειμένου να μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν, όπως αναφέρθηκε, ίσα δικαιώματα.

Κοινή διαπίστωση όλων, όπως αναφέρθηκε, ήταν το γεγονός ότι «σήμερα τα σχολεία μας βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δυσμενή θέση, την οποία καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, οι οποίοι επωμίζονται», όπως λέχθηκε, τα λάθη και τις παραλείψεις της διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα