Thursday, May 2, 2024
HomeΆλλα ΘέματαΕκλογικοί κατάλογοι: Πόσοι νέοι ψηφοφόροι γράφτηκαν μέχρι σήμερα

Εκλογικοί κατάλογοι: Πόσοι νέοι ψηφοφόροι γράφτηκαν μέχρι σήμερα

Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις 20 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αίτησης για εγγραφή του ηλικιακού γκρουπ των 18-25 στον εκλογικό κατάλογο, με το 48% να μην έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον έφορο εκλογών, Μενέλαο Βασιλείου τα άτομα που εμπίπτουν στις ηλικίες 17 ετών που θα κλείσουν 18 μέχρι τις Προεδρικές εκλογές μέχρι και 25 ετών, είναι 69.855, εκ των οποίων το 48% δεν έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, 35.746 του ηλικιακού γκρουπ των 18-25 έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής, ενώ απομένουν άλλοι 33.618 για υποβάλουν, τόσο ηλεκτρονικά όσο και έντυπα αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο.

Σημειώνεται πως, η διαδικασία εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο για τις ηλικίες αυτές γίνεται με έλεγχο της κυπριακής υπηκοότητας και της ηλικίας μόνο, και καλύπτει και πρόσωπα που διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό λόγω σπουδών.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης έχουν και οι Τουρκοκύπριοι κάτοχοι δελτίου ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι γονείς των οποίων είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον εκλογικό κατάλογο στη διεύθυνση στο www.elections.gov.cy.

Η τελευταία ημέρα υποβολής, τόσο της ηλεκτρονικής όσο και της έντυπης αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, είναι η 27η Δεκεμβρίου 2022.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα