Monday, July 22, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Η δεκαετής διακυβέρνηση μόνο ντροπή προκαλεί

Μαυρογιάννης: Η δεκαετής διακυβέρνηση μόνο ντροπή προκαλεί

Σε «αναξιοπιστία της δεκαετούς διακυβέρνησης» Αναστασιάδη στο Κυπριακό και σε όλους σχεδόν τους τομείς, αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, που δήλωσε πως η δεκαετής διακυβέρνηση «μόνο ντροπή προκαλεί», και αντιπαράβαλε την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως «έχουμε στόχους και όραμα για αυτόν τον τόπο, για να δούμε καλύτερες ημέρες και για να υπηρετήσουμε τους πολλούς».

Σε ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Ξυλοφάγου, ο κ. Μαυρογιάννης έστειλε, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης, ενώ είπε πως η απερχόμενη κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι παραδίδει μία καλύτερη Κύπρο, «η πραγματικότητα είναι όμως ότι, η δεκαετής διακυβέρνηση που έχουμε περάσει, μόνο ντροπή προκαλεί στους πολίτες και ειδικά στις νέες γενιές».

Ανέφερε ότι όλοι βλέπουν «τι γίνεται καθημερινά, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα χρυσά διαβατήρια και με αυτά που έρχονται στο φως με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, που για άλλη μία φορά η Κύπρος εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων» και είπε πως «οι συνέπειες όλων αυτών είναι το άλυτο Κυπριακό, η ακρίβεια, η φτωχοποίηση, οι τιμές των καυσίμων και όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν».

Πρόσθεσε πως «οι κυβερνώντες αντί να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξεθάβουν μουσεία προς τιμήν του Γρίβα» και είπε πως «είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας» αναφέροντας πως «έχουμε στόχους και όραμα για αυτόν τον τόπο, για να δούμε καλύτερες ημέρες και για να υπηρετήσουμε τους πολλούς».

Για το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα σε Βαρώσια και στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι δυνατό να ερωτοτροπούμε με την ιδέα της λύσης των δυο κρατών και να αναμένουμε από την Τουρκία να μην το εκμεταλλευτεί».

Για να αντιστρέψουμε την πορεία του Κυπριακού, ανέφερε ο υποψήφιος ΠτΔ «χρειάζεται να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να δημιουργήσουμε την ελπίδα ακόμη και από την πέτρα. Χρειάζεται να κερδίσουμε άμεσα τη χαμένη μας αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε τις οργανικές συνθήκες ειρήνης με τους Τουρκοκύπριους, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου».

Στην ομιλία του ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως «η αναξιοπιστία της (απερχόμενης κυβέρνησης) δεν περιορίστηκε μόνον στο Κυπριακό, αλλά σχεδόν σε όλους τους τομείς και αυτό έχει αντίκτυπο και στην οικονομία. Οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι πλήρως αποτυχημένες και η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι η δική μας αξιόπιστη επιλογή για το αύριο».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα, τα ζητήματα με τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την ακρίβεια και τις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού και είπε ότι η «απερχόμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου» και πως 11 χρόνια μετά τον εντοπισμό του ΦΑ, «παραμένουμε το μόνο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν κάνει χρήση ΦΑ, παρά το γεγονός ότι έχουμε δικό μας».

Όπως είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, «το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, να εφαρμόζει κοινωνική πολιτική, να ανακουφίσει τους πολίτες που υποφέρουν και να μπορέσει να ανταποκρίνεται σε όρους σοβαρότητας και οικονομικής σταθερότητας στις ανάγκες αυτού του τόπου».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα