Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Να αρθούν οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων αορίστου χρόνου

Μαυρογιάννης: Να αρθούν οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων αορίστου χρόνου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη στα γραφεία του Εκλογικού Επιτελείου, αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα παραγωγικός διάλογος γύρω από ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Συντεχνίας και τους πιθανούς τρόπους επίλυσης τους.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας «Ισότητα», παρέδωσε ενώπιον του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ένα υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα των μελών της. Αυτά αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, την άρση των διακρίσεων εις βάρος των εκτάκτων και την ακριβοδίκαιη μεταχείριση των Συντεχνιών από την εκτελεστική εξουσία.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τα ζητήματα που τέθηκαν.

«Δείχνουμε απόλυτη κατανόηση στην ύπαρξη αυτών των προβλημάτων και στη προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι για ταχεία επίλυση τους. Με τρόπο που να υπάρχει αίσθημα δικαίου και να αίρονται διακρίσεις σε βάρος ανθρώπων που επιφορτίζονται με πολύ σοβαρά καθήκοντα στον δημόσιο τομέα», ανέφερε.

Τόνισε πως η διαβούλευση με τη Συντεχνία θα συνεχιστεί, ούτως ώστε όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, να είναι σε θέση να προωθήσει τις απαραίτητες λύσεις.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας, Πρόδρομος Χριστοφή, ανέφερε πως ο διάλογος με τον Α. Μαυρογιάννη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός.

«Φαίνεται ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι γνώστης των θεμάτων και κατανοεί τη σημαντικότητα ρύθμισης των ζητημάτων που συζητήσαμε», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα