Friday, September 29, 2023
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: Ο τόπος μας είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος

Αβέρωφ: Ο τόπος μας είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος

Στην εκτίμηση ότι μπορούμε να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα βρεθεί η Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προέβη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Στενή της Πάφου μετά την συνάντηση του με τους κοινοτάρχες δεκαπέντε κοινοτήτων, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως με τους σωστούς χειρισμούς και με δυνατή κυπριακή οικονομία μπορούμε να βοηθήσουμε και την ύπαιθρο και τις κοινότητες και τα αστικά μας κέντρα.

Πρόσθεσε επίσης πως με στοχευμένες πολιτικές μπορούμε να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή βοηθώντας αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.  Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως όλοι γνωρίζουμε ότι έρχονται δύσκολα στην παγκόσμια οικονομία, δύσκολα στην Ευρωπαϊκή οικονομία και πρέπει να προετοιμαστούμε να θωρακιστούμε να έχουμε τις σωστές οικονομικές πολιτικές.

Η εκτίμηση του κινδύνου δεν είναι φόβος σημείωσε, προσθέτοντας πως «στο να μην εκτιμάς σωστά τις καταστάσεις είναι εκεί που οδηγείς τον τόπο σου σε περιπέτειες».

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του που για ακόμη μια φορά βρίσκεται με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Είναι αρχές Νοεμβρίου, είπε, και ζούμε και βιώνουμε τον παράδεισο που με την ευλογία του Θεού έχουμε εδώ στην Κύπρο. Ο τόπος μας είναι πραγματικά ένας επίγειος παράδεισος, κατέληξε.

Ο Παντελής Σοφοκλέους, πολιτικός μηχανικός /μηχανικός περιβάλλοντος  και σύμβουλος των κοινοτήτων για την «Προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» εκτίμησε πως τώρα πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα όπως το θέμα της ανακύκλωσης, και το θέμα παροχής πρώτων βοηθειών.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε μια περίπτωση όπου, όπως είπε, «προχθές σώσαμε μια ζωή από εκπαιδευόμενο ο οποίος μπορούσε να προσφέρει άμεσα τις πρώτες βοήθειες». Το θέμα, είπε, είναι η προσαρμογή των κοινοτήτων στην Ευρωπαική Πράσινη Συμφωνία, σημειώνοντας πως έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο στις κοινότητες και έχουν προχωρήσει αρκετά.

Αναφερόμενος στα αιτήματα τους, είπε ότι αφορούν την επέκταση της ανακύκλωσης από τις κοινότητες Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – Γυαλιάς στις δεκαπέντε κοινότητες, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να το πετύχουμε ως πρώτο, αλλά έχουμε και συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία με την εκλογή του ΠτΔ δεν είναι δύσκολα».

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε την Στενή αποδεχόμενος πρόταση από τα κοινοτικά συμβούλια.

Οι κοινοτάρχες των κοινοτήτων Πωμού Ανδρέας Διονυσίου, Νέα Δήμματα Χριστάκης Γερασίμου, Μάριος Θεοχάρους Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Μάμας Γρηγορίου Γιαλιάς, Σπύρος Πελοπίδας Αργάκας, Σολωμών Μιχαήλ Κινούσας, Πρόδρομος Ανδρέου Μακούντας καθώς και Μάκης Αντωνιάδης Γουδί, Ανδρέας Σάββα Πελαθούσας, Αντώνης Νικολάου Σκούλλη, Ηλίας Σάββα Χόλη, Ηλίας Λαμπίδης Στενής, Ανδρέας Καπονίδης Περιστερώνας, Δημήτρης Χρίστου Φιλούσας και Χρίστος Μιχαήλ Λυσός εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την συνάντηση τους με τον κ. Νεοφύτου αναφορικά με την προώθηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν “Κλιματικά Ουδέτερες Κοινότητες“ στην Περιοχή Πόλης Χρυσοχούς.

Στόχος μας, προσθέτουν οι κοινοτικές αρχές, είναι όπως προσφέρουν κίνητρα στην παραμονή των μόνιμων κατοίκων και να αναπτύξουν πληθυσμιακά τις εγκαταλελειμμένες κοινότητες, ως αντιστάθμιση στον τουρκικό εποικισμό στις Κατεχόμενες Περιοχές της Πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα