Friday, September 29, 2023
HomeΕπιτελείαΗλιάδης: Ανεξάρτητη έρευνα εδώ και τώρα για τις παρακολουθήσεις

Ηλιάδης: Ανεξάρτητη έρευνα εδώ και τώρα για τις παρακολουθήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο  ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος, Μάριος Ηλιάδης σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Παρά την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης να πείσουν με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις (PEGA), ότι το όλο θέμα δεν αφορά και δεν αγγίζει την Κύπρο, ήλθε το προσχέδιο της Έκθεσης της εισηγήτριας της Επιτροπής, για να μας προσγειώσει στην οδυνηρή πραγματικότητα.

Αν και οι Κυπριακές Αρχές, όπως δήλωσαν τα ίδια τα μέλη της PEGA, αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και έγγραφα, – γεγονός που αποτελεί από μόνο του ύποπτο – στην ειδική αναφορά της έκθεσης της εισηγήτριας για την Κύπρο, σημειώνεται με σαφήνεια ότι εντοπίστηκαν σοβαρές ενδείξεις ότι η χώρα μας αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής και εξαγωγής κακόβουλων λογισμικών καθώς και ότι όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις με τέτοια λογισμικά.

Η διαπίστωση αυτή όχι μόνο εκθέτει για μία ακόμα φορά την Κύπρο διεθνώς, ως κέντρο προώθησης και διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά προκαλεί και σοβαρές ανησυχίες και αμφιβολίες στους πολίτες όσον αφορά την κατοχύρωση των προσωπικών ελευθεριών και των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.
Είναι προφανές ότι την απόλυτη ευθύνη της μετατροπής της Κύπρου σε ξέφραγο αμπέλι κάθε παράνομης δραστηριότητας την φέρει αποκλειστικά η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Πολιτειακοί θεσμοί που αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά ανίκανοι ή απρόθυμοι να υπερασπιστούν το εθνικό συμφέρον και τα δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών.

Οι αναφορές στην έκθεση της εισηγήτριας της PEGA για περίεργους χειρισμούς στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν αλλά και για διασυνδέσεις διακινητών παράνομων λογισμικών με συγγενικά πρόσωπα Πολιτειακών αξιωματούχων εγείρουν επιπρόσθετα ερωτηματικά.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά ή να καμώνεται ότι τίποτα δεν συμβαίνει.


Οφείλει έστω και τώρα να αναλάβει και η ίδια τις πολιτικές της ευθύνες αλλά και να προχωρήσει άμεσα στην διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας με ένα διπλό στόχο:
Να οδηγήσει στην δικαιοσύνη όσους τυχών ενεπλάκησαν σε τέτοιους είδους παράνομες δραστηριότητες και να εντοπίσει και κλείσει κάθε κενό και αδυναμίες στην εγχώρια νομοθεσία που επιτρέπουν την ανάπτυξη τέτοιων παράνομων και αντιδημοκρατικών δραστηριοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα