Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Ανάγκη για άμεση αποτροπή των αρνητικών εξελίξεων που επιχειρεί η Άγκυρα

Μαυρογιάννης: Ανάγκη για άμεση αποτροπή των αρνητικών εξελίξεων που επιχειρεί η Άγκυρα

Το ενδεχόμενο αποδοχής του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, καταδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την εντατικοποίηση των προθέσεων της Τουρκίας για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Την ίδια ώρα, η ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για τις παράνομες παρεμβάσεις του τουρκικού στρατού στη Νεκρή Ζώνη και τις παρενοχλήσεις Ε/κ γεωργών, επιβεβαιώνουν τη συνεχή αλλοίωση του status quo, εις βάρος της πλευράς μας.

Όσο η Τουρκία προκαλεί και καταπατεί για πολλοστή φορά το Διεθνές Δίκαιο, η απερχόμενη κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Για άλλη μία φορά, πιάστηκε απροετοίμαστη και άφησε την Κυπριακή Δημοκρατία ανοχύρωτη.

Για να αντιστρέψουμε την πορεία που έχει λάβει το Κυπριακό, οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας και να αξιοποιήσουμε την ιδιότητά μας ως κράτος μέλος της ΕΕ.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αδιαπραγμάτευτος στόχος, είναι η ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώτη κιόλας μέρα, για να δημιουργηθούν οι οργανικές συνθήκες της ειρήνης και οι προοπτικές συνέχισης των διαπραγματεύσεων και της περιεκτικής επίλυσης του Κυπριακού, βάσει της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις, όλο το κεκτημένο και τα έξι σημεία του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα