Monday, July 22, 2024
HomeΕπικαιρότηταΟι προτάσεις Μαυρογιάννη για την νέα γενιά

Οι προτάσεις Μαυρογιάννη για την νέα γενιά

Οι νέες και οι νέοι μας, αποτελούν την πρώτη γενιά που καλείται να ξεκινήσει τη ζωή της σε συνθήκες χειρότερες από αυτές με τις οποίες πορεύτηκε η προηγούμενη γενιά.

Η απερχόμενη κυβέρνηση με τις πολιτικές της, κατέστησε τον τόπο μας αφιλόξενο για τα παιδιά του. Οι νέες και οι νέοι μας, βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής, εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, στερούμενοι κάθε ελπίδας και προοπτικής.

Οραματιζόμαστε μία Κύπρο φιλόξενη, όπου η νέα γενιά θα έχει πρόσφορο το έδαφος να εργαστεί, να δημιουργήσει και να χαράξει τη δική της πορεία.

Για να ανακτήσουν οι νέοι μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, τη χαμένη τους περηφάνια, για να έχουν τα εργαλεία ώστε να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο, προτείνουμε:

Στεγαστική πολιτική που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα στέγασης των νέων μας, μέσα από την αύξηση των διαθέσιμων οικιστικών μονάδων σε προσιτές τιμές και ενοίκια.

Μεταρρύθμιση της Παιδείας, με επέκταση και γενίκευση του δημόσιου ολοήμερου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, για να καταστεί η Παιδεία ο πνεύμονας της κοινωνίας, της μάθησης και της ομαλής διαδοχής των γενεών, όπως αρμόζει στην κοινωνική αποστολή της. Αναλυτική παρουσίαση της πρότασής μας στο κεφάλαιο «Παιδεία» του Προγράμματος Διακυβέρνησης.

Εξειδικευμένα προγράμματα για την εργοδότηση στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας αποφοίτων Πανεπιστημίων και Ανώτερων Σχολών, με πολλαπλάσιες κρατικές επενδύσεις σε σχέση με σήμερα.

Παροχή κινήτρων για την επιστροφή νέων Κυπρίων που παραμένουν στο εξωτερικό για εργασία.

Ενίσχυση, καλύτερη στόχευση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της κρατικής φοιτητικής μέριμνας.

Διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των φοιτητών που υποχρεούνται από το πρόγραμμα σπουδών τους να πραγματοποιούν πρακτική άσκηση προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Προώθηση και αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και της θέσης των τεχνικών επαγγελμάτων και των επαγγελματιών στο αξιακό σύστημα της Κοινωνίας μας.

Συνεχής αναπροσαρμογή του επιδόματος που δίδεται στους στρατιώτες, ώστε το ποσό να καλύπτει τις βασικές ανάγκες τους.

Δημιουργία νέων βρεφονηπιοκομικών και παιδοκομικών σταθμών, καθώς και άλλων υποδομών, με κρατική φροντίδα, έτσι ώστε τα νεαρά ζευγάρια να έχουν στήριξη για τη φύλαξη των παιδιών τους, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο.

Επίδομα ενίσχυσης προς νέους γονείς στη βάση κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών ως μέσου συγκάλυψη μισθωτής/εξαρτημένης εργασίας και εισαγωγή ρυθμίσεων που θα ορίζουν τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας.

Παραχώρηση επιδόματος ενοικίου σε νέους στη βάση κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων. Αναλυτική παρουσίαση της πρότασής μας στο κεφάλαιο «Στεγαστική Πολιτική» του Προγράμματος Διακυβέρνησης.

Αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, που απογοητεύουν τους νέους ανθρώπους και διαψεύδουν τις προσδοκίες τους, με συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουμε στο κεφάλαιο «Προοδευτικός Εκσυγχρονισμός του Κράτους, των Θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης» του Προγράμματος Διακυβέρνησης.

Στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ενίσχυση και εμπλουτισμός των προγραμμάτων του.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα