Monday, May 6, 2024
HomeΕπιτελεία21 Νοεμβρίου: H προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

21 Νοεμβρίου: H προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η στήριξη των νέων οικογενειών και η μέριμνα για την εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών, το μεταναστευτικό, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανίας, καθώς και η προοπτική σχηματισμού μίας οικουμενικής κυβέρνησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς στο κυπριακό πρόβλημα, απασχόλησαν δηλώσεις και ανακοινώσεις των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας σήμερα.

Το εκλογικό επιτελείο του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη Λεμεσό ντύθηκε στα γιορτινά και συμμετείχε στη φιλανθρωπική δράση «φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ-νερό και χΡώμα» της Άντρης Ευριπίδου Αταλιώτη, προς ενίσχυση του Κέντρου ανάπτυξης δεξιοτήτων του παιδιού το ΑΛΜΑ του ιδρύματος «Θεοτόκος» Αμερίκος Αργυρίου.

«Ιερός ο σκοπός ιερό και το καθήκον το δικό μας για την προστασία των παιδιών και  της οικογένειας. Αυτό μας το καθήκον θα το τιμήσουμε με τις πολιτικές μας προτάσεις που στηρίζουν ακόμη περισσότερο την οικογένεια ως θεμέλιο της κοινωνίας μας: τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, την προσιτή στέγη και προσιτό ενοίκιο και το ολοήμερο σχολείο», δήλωσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή, ο κ. Νεοφύτου, και κατέληξε  ότι «στηρίζοντας την οικογένεια σήμερα, θα χτίσουμε την Κύπρο του Αύριο».

Η κεραμίστρια Άντρη Ευρυπίδου Αταλιώτη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, την σύζυγο του Μαρία Σελίπα, τους γονείς και τα παιδιά που στηρίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «φτιάξε μια καρδιΑΛΜΑ-νερό και χΡώμα».

Ο Δρ. Αντώνης Γκανάς, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για τη συμμετοχή στη δράση και συνεχάρη την κ. Αταλιώτη για την πρωτοβουλία.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρουσίασε τις προτάσεις του για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίει ως ένα ευαίσθητο, σύνθετο και πολύπλοκο θέμα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί οριστικά όσο υφίστανται οι αιτίες που το δημιουργούν.

Μεταξύ άλλων, προτείνει ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου και εξορθολογισμό των διαδικασιών, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, ταχεία και δίκαιη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, έλεγχο, διαφάνεια και σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που χορηγούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία για τα θέματα μετανάστευσης, ασύλου και ένταξης, εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων για αποτελεσματική διεθνή προστασία και αξιοπρεπή διαβίωση προσφύγων και μεταναστών και υιοθέτηση πρακτικών μέτρων που να καθιστούν εφικτή ή/και να βελτιώνουν την πρόσβασή τους σε κρατικές υπηρεσίες και δημιουργία περισσότερων ανοιχτών δομών, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, για τη φιλοξενία αιτητών ασύλου, κατά τρόπο που να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα συγκεκριμένες κοινότητες.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισκέφθηκε την βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανάσιου στην Λεμεσό, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ιδιοκτήτες και την διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια, ενώ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν σχετικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Στη  συνέχεια, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανάσιου, ενημερώθηκε για την ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής με τη δημιουργία πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού για τους εργαζόμενους , καθώς και για την προσπάθεια δημιουργίας πρωτοποριακού πάρκου εντός της βιομηχανικής περιοχής, με την οικονομική εισφορά από τον ιδιωτικό τομέα.

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις αναφορικά με το πρόγραμμα του για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει στο εθνικό θέμα. Όσον αφορά την εξαγγελία του για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, είπε ότι αυτή προέκυψε μετά από διάλογο με τους πολίτες και κατέληξε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν χρώμα και κομματικά στεγανά ».    

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, παρουσίασε τη Δευτέρα τις προτάσεις του για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη. Πρότεινε τη χάραξη πολιτικών για τη «Μία Κύπρο και Πράσινη», ως ενιαίο οικοσύστημα χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές της τουρκικής κατοχής και των βρετανικών βάσεων.

Πρότεινε, επίσης, τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μπορούν να προσβάλλουν στο δικαστήριο οποιεσδήποτε αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές, παρεμβάσεις και κατασκευές. Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι η περιβαλλοντική απειλή λόγω της Κλιματικής Κρίσης απειλεί όλο το νησί – και την κατεχόμενη περιοχή και την περιοχή των Βάσεων – και τόνισε ότι «αυτή η γη μάς ανήκει και είναι δική μας ευθύνη να τη διαφυλάξουμε».

Για το λόγο αυτό, ο Αχιλλέας Δημητριάδης προτείνει τη δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης για το συντονισμό των υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κάτω από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας RescEU για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, διάβρωση ακτών, σεισμοί κοκ) καθώς και την εκπόνηση κοινής μελέτης για τη διαχείριση των κινδύνων.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, δήλωσε σήμερα πως «τον δρόμο της συνεχούς παραπλάνησης του λαού και των πολιτικών κομμάτων συνεχίζει να βαδίζει ο κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία την ψευδεπίγραφη δέσμευσή του, ότι τάχατες θα σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, σε περίπτωση που λαός τον αναδείξει στο προεδρικό αξίωμα».

«Όχι μόνο εθνικής ενότητας δεν θα είναι το κυβερνητικό σχήμα του κ. Χριστοδουλίδη, αλλά θα είναι μία κυβέρνηση ενότητας του αντι-ομοσπονδιακού μετώπου», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη «ο τόπος μας έχει ανάγκη από μία ανεξάρτητη και συνενωτική υποψηφιότητα, δοκιμασμένα έντιμη και αποδεδειγμένα αξιόπιστη, η οποία θα πετύχει τη συνένωση δυνάμεων που παραμένουν πιστά προσηλωμένες στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα