Friday, June 21, 2024
HomeΕπικαιρότηταΆλλος ένας υποψήφιος για τις προεδρικές - Μπαίνει στην κούρσα ο Ανδρόνικος

Άλλος ένας υποψήφιος για τις προεδρικές – Μπαίνει στην κούρσα ο Ανδρόνικος

Το ενδιαφέρον του για την προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Ανδρόνικος Ζερβίδης.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «τo έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια σας, περιέχει τις λεπτομερείς αρχικές μου δεσμεύσεις για τη μεταμόρφωση της χώρας μας αν με τιμήσετε με τη ψήφο σας και με αναδείξετε στην Προεδρία τον ερχόμενο Φεβρουάριο 2023. Το συγκεκριμένο έγγραφο που δηλώνει τις θέσεις μου και το όραμα μου για την Κύπρο είναι το πιο λεπτομερές που γράφτηκε ποτέ και αποτελείται από 77 σελίδες.

Το όραμά μου περιλαμβάνει μια νέα ριζική προσέγγιση σε πολλά προβλήματα που επηρεάζουν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού. Θα επιχειρήσω να τερματίσω τη διαφθορά, να δημιουργήσω χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να οικοδομήσω πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, να αυξήσω ουσιαστικά τον πλούτο και να λύσω το Κυπριακό οριστικά με βιώσιμες προτάσεις.

Δεν ανήκω σε πολιτικό κόμμα ή ομάδα ειδικών συμφερόντων, και υποστηρίζω προσωπικά οικονομικά την εκστρατεία μου. Αν αυτό γίνει στο μέλλον, θα το αποκαλύψω με πλήρη διαφάνεια. Δεν έχω το στίγμα της Κυπριακής πολιτικής, ούτε και αποτελώ μαριονέτα ενός κόμματος που έμαθα και πρέπει να ακολουθώ.

Αποφάσισα να έρθω από το πουθενά και να κατέλθω στις εκλογές από καθαρή απογοήτευση και θυμό. Πιστεύω ότι πολλοί από εσάς συμμερίζεστε την απογοήτευσή μου. Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν μπαίνει στον κόπο να εγγραφεί ή να ψηφίσει στις εκλογές μας. Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές, αν το όραμα μου για τη μεταμόρφωση της Κύπρου μελετηθεί από τους κατέχοντες της εξουσίας και δημιουργήσει τις προοπτικές για να αλλάξουν τα πράγματα, τότε θα έχω πετύχει.

Αυτό το μανιφέστο είναι άκρως ασυνήθιστο γιατί περιλαμβάνει τις προσωπικές μου εμπειρίες. Επιπλέον, ως ηγέτης, θα δίνω το καλό παράδειγμα. Οτιδήποτε περιλαμβάνεται στο προεδρικό μανιφέστο που θα μπορούσε ενδεχομένως να με ωφελήσει άμεσα ή έμμεσα, επισημαίνεται με πράσινο χρώμα από αίσθημα ειλικρίνειας και ανάγκη πλήρους διαφάνειας.

Αν εκλεγώ και αποτύχω σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα μου, για λόγους που αφορούν δική μου ευθύνη, θα παραιτηθώ και θα ζητήσω πρόωρες εκλογές όχι αργότερα από τις βουλευτικές το Μάιο του 2026. Επιπλέον, οι δεσμεύσεις μου αποτελούν τα πολιτικά θεμέλια ενός μελλοντικού κόμματος που σκοπεύω να ιδρύσω με την υποστήριξή σας.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα ανταλλάξω απόψεις με πολλούς συνεργάτες για ανατροφοδότηση που αφορά το περιεχόμενο του παρόντος προσχεδίου. Το τελικό μανιφέστο θα δημοσιευθεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Εγγραφείτε τώρα για να λάβετε ένα αντίγραφο τον Ιανουάριο.

• Ας πετάξουμε τους πολιτικούς «δεινόσαυρους» στον κάδο ανακύκλωσης. Οι πολιτικοί παλαιάς κοπής οι οποίοι υποστηρίζονται από τα βασικά πολιτικά κόμματα δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη Κύπρο.

• Γνωρίζουν τι συνθήκες αντιμετωπίζουν οι φτωχοί άνθρωποι ή τα άτομα με αναπηρίας σήμερα στην Κύπρο;

• Γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι ένας απλός πολίτης και όχι προνομιούχο μέλος της ελίτ;

• Θα μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο από μια μικρή σύνταξη;

• Πως μπορούν να διαχειριστούν μια χώρα αν δεν έχουν καν ηγηθεί μιας επιχείρησης σε στιγμές κερδοφορίας αλλά και κρίσης;

• Πως μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης για τους πολίτες αν δεν έχουν αναζητήσει ποτέ οι ίδιοι να βρουν μια «κανονική δουλειά»;

• Τέρμα το φαγοπότι από τα πανηγύρια του κατεστημένου ενώ εσείς λιμοκτονείτε.

• Πάρτε το και δώστε το σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

• Ας μεταμορφώσουμε μαζί την Κύπρο σε 24 μήνες.

• Ας αντικαταστήσουμε αυτούς τους «δεινόσαυρους» με μια νέα κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για τον λαό. (Αίτηση για να γίνετε υπουργός της κυβέρνησης 2023/4 ή βουλευτής 2026)

Καθώς αναγιγνώσκεται το λεπτομερές μανιφέστο μου, μια αναγκαία προειδοποίηση. Ορισμένες από τις δεσμεύσεις μου στο μανιφέστο είναι άκρως ριζοσπαστικές, κάτι που προφανώς δεν θα αρέσει σε πολλά μέλη του κατεστημένου της Κύπρου, που ήλεγχαν και φέρεται να «άρμεγαν» στην κυριολεξία τη χώρα μας εδώ και χρόνια.

Η Κύπρος χρειάζεται έναν ισχυρό ανεξάρτητο πρόεδρο, με διαφάνεια. Ένα έντιμο πρόεδρο. Με τη ψήφο σας το Φεβρουάριο, το ριζοσπαστικό μου όραμα να φτιάξω τη χώρα μας θα γίνει πραγματικότητα.

Το επώνυμο του Ανδρόνικου είναι Ζερβίδης αλλά δεν το χρησιμοποιεί συχνά».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα