Friday, March 29, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Οι αναφορές του Αβέρωφ Νεοφύτου στο κυβερνητικό έργο στον τομέα της υγείας, ο απόηχος της επιστολής Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για εξέταση των καταγγελιών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, η πρόταση Νίκου Χριστοδουλίδη για συλλογική αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κύπρου μέσω Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, τα προβλήματα του κλάδου των Αστυνομικών, αλλά και η εξαγγελία της νέας υποψηφιότητας του Ανδρόνικου Ζερβίδη είναι μεταξύ των τελευταίων δραστηριοτήτων των υποψηφίων Προέδρων.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο, όπου συζήτησε με τη διεύθυνση και τους επικεφαλής των κλινικών του νοσοκομείου. Όπως είπε «τα τελευταία δέκα χρόνια στην Υγεία έγινε έργο όσο ποτέ στο παρελθόν», για να σημειώσει ότι έγινε έργο σε υποδομές, εξοπλισμό και οργάνωση, που σώζει ζωές.

Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου «πριν και πάνω από όλα έγινε η εφαρμογή του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στην Κύπρο», συμπληρώνοντας ότι η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού που έφερε στον τόπο «αυτήν την «ευλογία» θα είναι εκείνη, που θα θωρακίσει με τη συνέχισή του.

Σε ανακοίνωσή του, σε σχέση με επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, δηλώνει πως «οι ασκούντες εξουσία πρέπει να φαίνονται και να είναι έντιμοι υπηρέτες του λαού» και σημειώνει πως «ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τις αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διοίκησης».

Όπως προσθέτει θεώρησε χρέος του να πει τη θέση του, καθώς κανένας θεσμός δεν ευαισθητοποιήθηκε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα καταγγελιών, σημειώνοντας πως «δεν μπορούσαμε παρά να εγείρουμε το ζήτημα προς το κατ’ εξοχήν αρμόδιο σώμα, την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς».

Για το ίδιο θέμα ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι «ο δρόμος της τοξικότητας που επέλεξε ο κ. Μαυρογιάννης αποτελεί κακή υπηρεσία για την πολιτική ζωή του τόπου». «Η αναποδογυρισμένη λογική, που θέλει τον οποιονδήποτε να πρέπει να αποδεικνύει την αθωότητα του και όχι αυτόν που καταγγέλλει να πρέπει να το στοιχειοθετεί, δεν προσφέρει στον πολιτικό βίο αλλά και στον τόπο γενικότερα», προσθέτει.

Εξάλλου ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως «είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο να βλέπουμε σήμερα περιουσίες συμπολιτών μας να διαφημίζονται ως εμπόρευμα για ξεπούλημα στο ξενόφερτο έθιμο του Black Friday» ενώ σε άλλη ανακοίνωση για το θέμα της στέγασης αναφέρει ότι όραμά του αποτελεί η διασφάλιση πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγη».

Εξάλλου, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Κοκκινοτριμιθιά ο ανεξάρτητος Υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, διεμήνυσε πως «η επίτευξη του μεγάλου στόχου της εθνικής ενότητας αποτελεί το βασικότερο διακύβευμα της επόμενης μέρας για την Κύπρο και για τους πολίτες της».

Όπως είπε «μόνο έτσι θα αντιμετωπισθούν συλλογικά οι προκλήσεις και θα κάνουμε όλοι μαζί τη χώρα μας πιο δυνατή στην περιοχή, στην Ευρώπη και στον κόσμο, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της», είπε προσθέτοντας ότι η οικοδόμηση της ενότητας «αποτελεί μια δεδηλωμένη επιθυμία της κοινωνίας».

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εξάλλου, χαιρετίζει την εξαγγελθείσα πρόθεση του ανεξάρτητου Υποψηφίου, Νίκου Χριστοδουλίδη για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ για το ίδιο θέμα αναφέρει πως η πρόταση Χριστοδουλίδη είναι το εχέγγυο για ένα καλύτερο αύριο

Το θέμα των χαμηλόμισθων αστυνομικών και άλλα προβλήματα του κλάδου, συζήτησαν μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκου Λοϊζίδη, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λάρνακας του ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου.

Ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι είναι απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των 4000 χαμηλόμισθων αστυνομικών και υπογράμμισε πως «αν θέλουμε μια αποτελεσματική αστυνομία, τότε πρέπει να δοθούν και τα απαραίτητα κίνητρα».

Για το θέμα της Διαφθοράς αναφέρεται σε ανακοίνωσή του και ο Υποψήφιος για την προεδρία, Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος αναφέρει πως η αντιμετώπισή  της είναι αναγκαίο να αποτελέσει κεντρικό σημείο στον προεκλογικό διάλογο.

«Θεωρώ θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία του υποψηφίου για την Προεδρία Ανδρέα Μαυρογιάννη για παραπομπή των αποκαλύψεων του συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη στο βιβλίο του ‘Κράτος – Μαφία’, για εξέταση στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. Δυστυχώς, η Αρχή, έτσι όπως έχει ψηφιστεί η νομοθεσία της, δεν έχει δόντια για να κάνει ποινική έρευνα», αναφέρει.

Στο μεταξύ, ο Υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αριστοτέλους, καταθέτει σε ανακοίνωσή του προτάσεις για εισαγωγή «ειδικής» φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και των εισοδημάτων της που μέχρι σήμερα εξαιρούνται.

Προτείνει νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις, με τις οποίες θεωρεί  θα ισοσταθμιστούν ως κάποιο βαθμό οι υπερεξουσίες του οργανισμού της Εκκλησίας και του ανώτερου κλήρου, με απώτερο στόχο τον πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.

Εξάλλου, εκδήλωση με θέμα το «Δόγμα Ενιαίου Εθνικού Ψυχισμού και η Παγίδα της ΔΔΟ» διοργανώνει το Εκλογικό Επιτελείο Λεμεσού του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Κολοκασίδη.

Για το θέμα θα απευθύνουν ομιλίες ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης και ο Επισμηναγός ε.α. και υποψήφιος διδάκτωρ Γεωπολιτικής Στέφανος Καραβίδας.

Αναφορικά στην ανάγκη πάταξης της Διαφθοράς αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, ο οποίος δηλώνει ότι «η ατιμωρησία ενθαρρύνει κάθε λογής επίδοξο διεφθαρμένο στον τόπο μας».

«To απαράδεκτο και ντροπιαστικό φαινόμενο της ατιμωρησίας, είναι ένας απ’ τους κυριότερους λόγους που η διαφθορά στον τόπο μας ζει και βασιλεύει. Η ανυπαρξία αποτρεπτικών ποινών καθώς και η έλλειψη βούλησης για να επιβληθούν αυτές οι ποινές σε κάθε διαπλεκόμενο πρόσωπο, λειτουργούν ως κίνητρο για κάθε επίδοξο διεφθαρμένο», σημειώνει.

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρόνικος Ζερβίδης εξήγγειλε την Τετάρτη την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές Εκλογές, με τις προτεραιότητες του να επικεντρώνονται στην επίλυση του Κυπριακού, τον τερματισμό της διαφθοράς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, ο κ. Ζερβίδης αναφέρει ότι δεν ανήκει σε πολιτικό κόμμα ή ομάδα ειδικών συμφερόντων και υποστηρίζει οικονομικά ο ίδιος την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ δηλώνει ότι κατέρχεται στις προεδρικές εκλογές «από καθαρή απογοήτευση και θυμό», συναισθήματα τα οποία εκτιμά ότι πολλοί συμπολίτες του συμμερίζονται αφού έχει διαπιστωθεί ότι «μεγάλος αριθμός δεν μπαίνει στον κόπο να εγγραφεί ή να ψηφίσει στις εκλογές».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα