Tuesday, April 30, 2024
HomeΕπικαιρότηταΤη συμμετοχή των νέων στην εκλογική διαδικασία ζήτησε ο Ν.Χριστοδουλίδης

Τη συμμετοχή των νέων στην εκλογική διαδικασία ζήτησε ο Ν.Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με Κύπριους νέους που σπουδάζουν και εργάζονται στο Λονδίνο είχε το Σάββατο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο προεδρικός υποψήφιος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών ιδιαίτερα για το μέλλον των νέων, καλώντας τους να εγγραφούν μαζικά στους εκλογικούς καταλόγους.

Όπως είπε, με τη συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων νέων στην εκλογική διαδικασία εξασφαλίζεται πως θα μπορέσουν να συμβάλλουν στον καθορισμό του μέλλοντός τους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε: «Οι νέοι και οι νέες μας είναι το μέλλον του τόπου μας και η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας τους αφορά περισσότερο ίσως από κάθε άλλη γενιά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι επιτακτική η ανάγκη όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι και νέες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

«Η εποχή μας απαιτεί σύγχρονες λύσεις και η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί και πρέπει να δώσει το στίγμα της μέσα από τη μαζική της συμμετοχή, για τα ζητήματα που την προβληματίζουν, την ανησυχούν και που επιθυμεί να επιλυθούν» συμπλήρωσε.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, όπως οι προοπτικές ποιοτικής εργοδότησης στην Κύπρο, οι οικονομικές προοπτικές της χώρας, θέματα παιδείας και εκπαίδευσης, το μεταναστευτικό και οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα