Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις προεδρικές

Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου συνέχισαν τη δραστηριότητά τους την Τετάρτη με επισκέψεις, δηλώσεις, συναντήσεις και ανακοινώσεις με τις θέσεις και προτάσεις τους για διάφορα ζητήματα.

Η παγκόσμια και κυπριακή αγορά έχει ανάγκη από προγραμματιστές και ανθρώπους της τεχνολογίας, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την επίσκεψή του στην εταιρεία Murex. Σημείωσε ότι δεν έχουμε εξειδικευμένους Κύπριους στα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν.

«Σήμερα επισκεφτήκαμε τη Murex Fintech, μία γαλλική εταιρεία που εργοδοτεί παγκόσμια γύρω στις 3.500 εργαζομένους και αποφάσισε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να έρθει στην Κύπρο και να ανοίξει γραφεία. Απασχολεί στην Κύπρο πέραν από 140 άτομα προσωπικό. Σχεδόν όλοι, με αμοιβές πάνω από 55.000 ευρώ τον χρόνο», είπε.

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα βυθίζεται σε οικονομική ύφεση και η Κύπρος θα διατηρήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2023, φτάνει να έχει σωστό τιμονιέρη, εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ  Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης με θέμα «H Κυπριακή Οικονομία – Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «απόψε μιλήσαμε στο φόρουμ με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ένα στενό συνεργάτη που κράτησε το τιμόνι της οικονομίας σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την κυπριακή οικονομία».

Την Τρίτη ο Γυναικείος Όμιλος της Πρωτοπορίας και της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Συναγερμού Λάρνακας και Αμμοχώστου πραγματοποίησε εκδήλωση στην παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Μηνύματα στήριξης στον κ. Νεοφύτου έστειλαν μέσω χαιρετισμών η Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, όπως και η Επίτροπος Ισότητας των δυο φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.  

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία, η ποιοτική φροντίδα των πολιτών και γι’ αυτό τα δημόσια νοσηλευτήρια θα τύχουν πλήρης στήριξης, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, επισκεπτόμενος την Τετάρτη το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του ΟΚΥπΥ, τη διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και το προσωπικό.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι είχε την ευκαιρία να ακούσει για την κατάσταση πραγμάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, εξέφρασε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «που επιτελούν μια τεράστια κοινωνική αποστολή».

Χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, εφόσον εκλεγεί, ανέφερε πως τείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρεί αναγκαιότητα να υπάρχει εθνική ενότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, μιλώντας σε εκδήλωση φίλων και υποστηρικτών του στον Άγιο Αθανάσιο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η υλοποίηση της πρότασής του για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας αποτελεί μια αναγκαιότητα στην οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να ανταποκριθεί με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη η επόμενη μέρα των Προεδρικών Εκλογών να βρει όλους ενωμένους, ανεξαρτήτως των προεκλογικών διαφορών και των επιμέρους διαφωνιών, λέγοντας ότι η υλοποίηση της πρότασής του για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας αποτελεί μια αναγκαιότητα στην οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να ανταποκριθεί με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

«Εφόσον οι πολίτες μού δώσουν τη λαϊκή εντολή, αναλαμβάνω να λειτουργήσω προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συνεργασίας, τείνοντας χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που επαναλαμβάνω, θέλω να πιστεύω ότι θα συμπεριληφθούν υπεύθυνα και θα επιδείξουν, μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας και την ανάλογη υπευθυνότητα», είπε.  

Αποτελεί προτεραιότητα η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ και των αρχών και αξιών της ΕΕ, μέσα από την πρωταγωνιστική εμπλοκή της ΕΕ, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στις συναντήσεις που είχε με το Τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο και τη συντεχνία των Τ/κ δασκάλων, KTOS, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και μέλη της KTOS, είπε ότι το υφιστάμενο στάτους κβο δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, ούτε τα δύο κράτη ή η συνομοσπονδία μπορούν να αποτελέσουν αποδεκτή λύση και ούτε μπορούν να συζητηθούν.

Εξάλλου, το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «μεροληπτική» συμπεριφορά του ΡΙΚ, επισημαίνοντας ότι παρατηρούν «για πολλοστή φορά ότι η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ αγνοεί προκλητικά την προβολή προεκλογικών δραστηριοτήτων και ανακοινώσεων του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, εκπροσωπήθηκε στη λειτουργία που τελέστηκε στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, από την Αφροδίτη Αυγουστίνου Χριστινάκη, μέλος του Γραφείου Τύπου του Επιτελείου του Αχιλλέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Χριστινάκη είπε πως «η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, μία από τις σημαντικές Μονές του τόπου μας είναι ο φάρος που συμβολίζει τον αγώνα για την επανένωση του τόπου μας».

Τις ευχαριστίες του προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, για την ξεκάθαρη θέση που λαμβάνει σχετικά με το μουσείο του Γρίβα και την απόδοση τιμών στην ΕΟΚΑ Β’, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.

Όπως αναφέρει σε απαντητική επιστολή του Παγκύπριου Συνδέσμου, ο τόπος μας χρειάζεται να προχωρήσει μπροστά με καθαρά χέρια, όραμα για το μέλλον και σεβασμό στην ιστορία του και τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία.

“Ο Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να δημοσιοποιήσει σήμερα, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, όπως διαρκώς επικαλείται, τις κρυφές συμφωνίες. Αλλιώς να τους κατονομάσει δημόσια ως ψεύτες. Οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν με ανοικτά χαρτιά. Η χώρα δεν μπορεί να σύρεται από μυστικές ατζέντες”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, για μυστικές συμφωνίες κομμάτων με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα