Sunday, July 14, 2024
HomeΕπιτελεία1η Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις προεδρικές

1η Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις προεδρικές

Συναντήσεις και ανακοινώσεις για θέματα επικαιρότητας περιλαμβάνονται στην προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ομιλητής στην Παγκύπρια Συγκέντρωση Μαρωνιτών ήταν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας  Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Νεοφύτου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν τους Μαρωνίτες και ειδικότερα στο να έχουν ρόλο και λόγο στα ζητήματα που τους αφορούν.

Ο κ. Νεοφύτου, επισκέφθηκε επίσης, την εταιρεία Murex, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, και δήλωσε ότι η χώρα μας το 2021 ήταν η πρώτη παγκοσμίως στην αύξηση των ξένων επενδύσεων και το 2022 ήταν μέσα στις 10 χώρες με τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις αναλογικά με το μέγεθος της χώρας μας.

Η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του κ. Νεοφύτου, σε δήλωση της, ανέφερε ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης εξακολουθεί να κρύβεται για τις μυστικές συμφωνίες που έκανε με την κοινοπραξία των κομμάτων που τον υποστηρίζουν, όπως έκανε και κάνει και για οποιοδήποτε θέμα τον αφορά και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στο λαό».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανακοίνωση του για τον θάνατο Κύπρου Χρυσοστομίδη, αναφέρει ότι αυτός «υπηρέτησε με ήθος τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική, ήταν βαθύτατος γνώστης του Κυπριακού και τον διέκρινε η φιλοπατρία και η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους».

Τα τελευταία χρόνια, σημειώνει, έδινε την προσωπική του μάχη με αξιοπρέπεια, έχοντας στο πλάι του την αγαπημένη του οικογένεια.

Εκφράζει τέλος θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, καθώς και τους συναδέλφους του.

Με ανακοίνωσή τους, το Επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστου Χρίστου και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) «καταγγέλλουν την διεξαγωγή ακόμα μιας τηλεμαχίας, χωρίς την συμμετοχή του κ. Χρίστου».

«Δεν νοείται να υπάρχουν 4 υποψήφιοι που εκπροσωπούνται από κοινοβουλευτικά κόμματα και να συμμετέχουν μόνο οι 3 κάθε φορά, αποκλείοντας πάντα τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ» αναφέρεται. Προστίθεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι κομματικοί υποψήφιοι, όπως ο Χρίστος Χρίστου «πρέπει να τύχουν προτεραιότητας».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η περίφραξη παραλίας στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς η Τουρκία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα εδάφη της πατρίδας μας».

Πρόκειται, σημειώνει, για μια ακόμα προσπάθεια επιβολής του «νόμου» της κατοχής σε περιοχή έκτασης 31 χιλιομέτρων και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

«Η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας έπρεπε να έχει ήδη καταγγείλει το γεγονός, πριν πάρει σάρκα και οστά, εκμεταλλευόμενη μάλιστα πως γίνεται σε περιοχή που χαρακτηρίστηκε «εθνικό πάρκο», προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απάντηση δεν μπορεί να είναι ένας νέος συμβιβασμός μέσω διαπραγματεύσεων», προσθέτει.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ανακηρύχθηκε Leader of the Year 2022 στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 24ου Συνεδρίου Infocom World 2022 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, «αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στο Ελληνικό Τηλεπικοινωνιακό οικοσύστημα, αλλά και τη συμβολή του στην αναγνώριση της Hellas Sat στην παγκόσμια δορυφορική αγορά ως μια ταχεία αναπτυσσόμενη εταιρεία με πολυσχιδή δραστηριότητα σε διαφόρους τομείς τεχνολογιών αιχμής, πέραν της διαστημικής τεχνολογίας».

Για την απονομή του βραβείου ο κ. Πρωτοπαπάς δήλωσε ότι αποτελεί «υψίστη τιμή» που παραλαμβάνει τη σημαντική αυτή τιμητική διάκριση κατά τις εργασίες ενός τόσο σημαντικού Συνεδρίου. 

«Είμαι ευγνώμων στα στελέχη και στο προσωπικό της Hellas Sat που με την αφοσίωση και την τόσο επαγγελματική τους εργασία έχουμε καταφέρει η Hellas Sat να δραστηριοποιείται σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς πέραν του διαστημικού τομέα,  προσφέροντας διεθνώς μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογιών αιχμής, οι οποίες αυξάνουν την στρατηγική θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στο διεθνές τεχνολογικό οικοσύστημα και αναστρέφουν το brain drain» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα