Thursday, April 25, 2024
HomeΕπικαιρότηταΣτη Murex ο Αβέρωφ: Απασχολεί 140 άτομα με αμοιβές πάνω από €55,000...

Στη Murex ο Αβέρωφ: Απασχολεί 140 άτομα με αμοιβές πάνω από €55,000 τον χρόνο

Την εταιρεία Murex επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Ο κ. Νεοφύτου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, και δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τη Murex μια γαλλική εταιρεία που εργοδοτεί παγκόσμια γύρω στις 3,500 εργαζομένους και αποφάσισε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να έρθει στην Κύπρο και να ανοίξει γραφεία. Απασχολεί στην Κύπρο πέρα από 140 άτομα προσωπικό, σχεδόν όλοι με αμοιβές πάνω από 55,000 ευρώ τον χρόνο. Ψάχνουν να βρουν Κύπριους για να τους εργοδοτήσουν. Δυστυχώς δεν έχουμε εξειδικευμένους Κύπριους στα επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος και είναι αυτό το μεγάλο μας στοίχημα με τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και με την ενημέρωση των μαθητών μας ποια είναι τα επαγγέλματα με προστιθέμενη αξία.

Είμαστε στην 4η βιομηχανική επανάσταση, αυτό που έχει ανάγκη η παγκόσμια αγορά και η κυπριακή αγορά είναι από προγραμματιστές, από ανθρώπους της τεχνολογίας.

Η χώρα μας το 2021 ήταν η πρώτη παγκοσμίως στην αύξηση των ξένων επενδύσεων και το 2022 ήταν μέσα στις 10 χώρες με τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις αναλογικά με το μέγεθος της χώρας μας. Έχουμε στην Κύπρο πέραν των 200 εταιριών τεχνολογίας με πέραν από 15.000 εργαζόμενους όλους ανεξαίρετα ψηλά αμειβόμενους. Μπορούμε να φτιάξουμε την ακόμα καλύτερη Κύπρο βασιζόμενοι και στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όμως για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία υπάρχει μια προϋπόθεση. Πρέπει να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας μας. Χωρίς την οικονομική σταθερότητα, κανείς δεν θα επιλέξει τον τόπο μας για τις επενδύσεις του.

Και εμείς είμαστε βέβαιοι, γνωρίζουμε, έχουμε αυτοπεποίθηση, ότι μπορούμε να κουμαντάρουμε για να συνεχίσει η χώρα μας στη σταθερή πορεία της ανάπτυξης με περαιτέρω ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις αναγκαίες για την ενίσχυση της οικονομίας αλλά και άνοιγμα θέσεων εργασίας που προσφέρουν ψηλές αμοιβές. Αισιόδοξοι για το αύριο. Αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα