Wednesday, April 24, 2024
HomeΆλλα ΘέματαΧριστοφίδης: Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την...

Χριστοφίδης: Το σχέδιο μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους

Το σχέδιο του για τους ΛΟΑΤΚΙ+ παρουσιάζει ο υποψήφιος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους. Την ίδια στιγμή, καταδικάζει συμπεριφορές υποκίνησης μίσους σε βάρος μερίδας πολιτών.

“Με λύπη παρακολουθήσαμε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που αφορούσε την πρόταση νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη διαδικασία ανεπιθύμητης κύησης, η οποία επισκιάστηκε από ανάρμοστες συμπεριφορές και επιχειρήματα, που δεν έχουν θέση ούτε στο ναό της Δημοκρατίας, αλλά ούτε και σε μία σύγχρονη κοινωνία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι οι τοποθετήσεις του βουλευτή Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι “απαράδεκτες και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές και αποδεκτές από κανένα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, καθώς προάγουν το μίσος σε βάρος μερίδας συμπολιτών μας. Θεωρούμε πως ο κ. Θεμιστοκλέους θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή διάπραξη ποινικού αδικήματος, και για υποκίνηση μίσους εναντίον ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού”, αναφέρει.

Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει ότι τα παραπάνω δίνουν την ευκαιρία να τονιστεί ξανά το σχέδιο του για τους ΛΟΑΤΚΙ+, “που δεν είναι άλλο από την πλήρη ισότητά τους”. Μεταξύ άλλων, οι θέσεις του κ. Χριστοφίδη για το θέμα περιλαμβάνουν τη θεσμοθέτηση της τεκνοθεσίας και της ιατρικώς βοηθούμενης αναπαραγωγής για ομόφυλα ζευγάρια, τη δυνατότητα πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση προσδιορισμών πέραν των δύο φύλων.

“Σε μία σύγχρονη κοινωνία και κράτος, θα πρέπει να θέτουμε την ισότητα ως κορυφαία προτεραιότητα. Να βαδίζουμε σταθερά προς το μέλλον και όχι να παραμένουμε κολλημένοι σε αναχρονιστικά στερεότυπα”, καταλήγει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα