Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΠροεδρικές/DEBATE: Έτσι θα λύσουν το μεταναστευτικό, αν εκλεγούν

Προεδρικές/DEBATE: Έτσι θα λύσουν το μεταναστευτικό, αν εκλεγούν

Το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν το Μεταναστευτικό ως το τρίτο κυριότερο ζήτημα πίσω από το Κυπριακό και την Οικονομία.

Την ώρα που οι αιτητές ασύλου ανέρχονται πλέον στο 6% του πληθυσμού, οι πολίτες απαιτούν άμεσες και πρακτικές λύσεις από τους αυριανούς κυβερνώντες.

Λύσεις που θα απαμβλύνουν το πρόβλημα, θα αποσυμφορήσουν το Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα και θα μειώσουν τα φαινόμενα εγκληματικότητας. Την ίδια ώρα χρειάζεται η κατάλληλη στρατηγική, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να πάψει να είναι έρμαιο των διακινητών ανθρώπινων ζωών και των μεθοδεύσεων της Τουρκίας.

Η «Σημερινή» έθεσε στους τρεις βασικούς διεκδικητές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, τα ίδια ερωτήματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κοινοποιήσουν στον λαό τις θέσεις και προτάσεις τους. Κι αυτό έπραξαν. Και οι τρεις καταθέτουν στη «Σ» εμπεριστατωμένες απόψεις και εισηγήσεις επί του θέματος.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέτει ως στόχο, μέχρι το 2025, οι παράτυποι μετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τονίζει την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Ασύλου για την αποτελεσματική εξέταση των αιτήσεων, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης αλλά και στην ενίσχυση της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα