Saturday, July 27, 2024
HomeΕπιτελεία18 Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

18 Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η εξαγγελία προγραμματικών θέσεων και η ενάσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, αποτελούν μέρος της προεκλογικής δραστηριότητας των υποψηφίων Προέδρων για το Σαββατοκύριακο.

“Η Ιερά σύνοδος μας έδωσε το δικαίωμα της ψήφου. Ως Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός, θεώρησα τιμή μου αλλά και υποχρέωσή μου να εξασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα” ανέφερε σήμερα, Κυριακή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου ψηφίζοντας για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Η εκκλησία της Κύπρου, πρόσθεσε, προϋπήρχε της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σεβόμαστε την εκκλησία της Κύπρου, σεβόμαστε τους κανόνες της γι’ αυτό και είμαστε εδώ και έχουμε ψηφίσει εκφράζοντας την επιλογή μας, κατέληξε.

Στην παρουσίαση του προγράμματος του για προσαρμογή των Κυπριακών κοινοτήτων στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Κοινωνία, προχώρησε χθες, Σάββατο ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην επαρχία Πάφου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, βρέθηκε στην κοινότητα Καλλέπειας, όπου μαζί με τον Πολιτικό Μηχανικό και Μηχανικό Περιβάλλοντος, Παντελή Σοφοκλέους και τον Κοινοτάρχη της κοινότητας Νίκο Σαββίδη, παρουσίασε τις προτάσεις του για την δημιουργία κλιματικά ουδέτερων κοινοτήτων.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο ανεξάρτητος υποψήφιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας πως πλέον έχουμε περάσει στην κλιματική κρίση, η οποία σταδιακά θα μετατραπεί σε κλιματική κόλαση.

Πρέπει να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ψήφισε την Κυριακή για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές στο εκλογικό κέντρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, στην Γεροσκήπου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Χριστοδουλίδης ευχήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα όπως η Ιερά Σύνοδος λάβει τις «σωστές αποφάσεις» σε σχέση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Έναν Αρχιεπίσκοπο, συνέχισε, που διαχρονικά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κοινωνία, ειδικότερα σε θέματα που άπτονται δύσκολων συνθηκών για την κοινωνία μας σήμερα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δημοσιοποίησε χθες, Σάββατο τις προτάσεις του για την Εξωτερική Πολιτική υπό τον τίτλο «Ισχυρός Εταίρος – Εξωτερική Πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση, θα δώσει έμφαση από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης στους ακόλουθους στόχους-πολιτικές. Πρώτον, στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεών με όλα τα γειτονικά κράτη της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιορδανία –και σε εύθετο χρόνο- Συρία) και με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής (χώρες του Κόλπου). Γι’ αυτό τον στόχο προτείνει, 6 συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα