Saturday, July 27, 2024
HomeΕπιτελεία22 Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

22 Δεκεμβρίου: Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας συνέχισαν την Πέμπτη τις προεκλογικές τους τοποθετήσεις και δραστηριότητες, με συναντήσεις και δηλώσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Είτε μετεξελισσόμαστε για να χτίσουμε μια ακόμα καλύτερη Κύπρο ή επιτρέπουμε στις δυνάμεις που μας οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία του 2013, να μας «κουνούν το δάχτυλο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε πολιτική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης, στο σωματείο του Ονήσιλου Σωτήρας.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Προεδρικών Εκλογών και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει με κριτήριο την οικονομία, τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό. «Ακόμα μια φορά ταχθήκαμε να δώσουμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη. Μια μάχη όχι για την παράταξη μας. Μια μάχη για τον τόπο μας. Γιατί με τις θυσίες τις δικές σας και με τις σωστές πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά και με γερές πλάτες του Δημοκρατικού Συναγερμού μια οικονομία χρεοκοπημένη που παραλάβαμε το 2013 την ξαναχτίσαμε», ανέφερε.

Την Πέμπτη επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία και έστειλε το μήνυμα στους μαθητές ότι είναι καλό να παντρέψουν τη γνώση, την εκπαίδευση, με τις ανάγκες της αγοράς και της εξεύρεσης ποιοτικής και υψηλά αμειβόμενης εργασίας.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, και στελέχη του ΔΗΣΥ, είπε πως το Παγκύπριο Γυμνάσιο είναι το Γυμνάσιο της Αριστείας με μια μακρόχρονη εκπαιδευτική ιστορία, «δημόσιο και καινοτόμο, το πρότυπο, το πρώτο γυμνάσιο στην Κύπρο που λειτουργεί ως ολοήμερο». «Είναι αυτό το μεγάλο μας όραμα για την εκπαίδευση του τόπου μας, το ολοήμερο σχολείο», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Και χάρηκα που η εξειδίκευση τα απογεύματα είναι στις επιστήμες που τις έχει ανάγκη η οικονομία του τόπου: στη ρομποτική, στη μηχανική, στην τεχνολογία», πρόσθεσε.

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκαναν πράξη πολιτικές που βελτίωσαν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας”, αναφέρει σε δήλωσή του για την οικονομία ο Μάρκος Κληρίδης εκ μέρους του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου. “Προχωράμε με υπευθυνότητα και σταθερότητα. Και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο τιμόνι της χώρας”, καταλήγει ο κ. Κληρίδης.

“Είτε θα επιστρέψει στην εξουσία το ΑΚΕΛ και θα οπισθοδρομήσουμε εκ νέου στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, είτε θα κάνει πειράματα με τη διακυβέρνηση μια ευκαιριακή κοινοπραξία, χωρίς κοινές αρχές και αξίες, διακινδυνεύοντας τα πάντα”, αναφέρει σε δήλωσή της η Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του κ. Νεοφύτου. 

“Η απάντηση σε αυτό είναι, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα συνεχίσουμε μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, στον δρόμο της σταθερότητας και της προόδου”, καταλήγει.

«Η δική μας διακυβέρνηση θα σταθεί απέναντι σε φαινόμενα συγκάλυψης», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σχετικά με το θέμα της Νομικής Υπηρεσίας.

“Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες μίας Νομικής Υπηρεσίας που επικαλείται το δημόσιο συμφέρον για να ρίξει στα μαλακά μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη”, σημειώνει ο κ. Μαυρογιάννης. “Αφού υπήρξε κατάχρηση εξουσίας, είναι ορθό σε μια υπόθεση που προσέλαβε τέτοιες διαστάσεις και συνδέεται με ένα ευρύτερο ζήτημα και διαμάχη μεταξύ θεσμών, να αγνοείται η ποινική διάσταση;”, διερωτάται.

Ακόμη, ο κ. Μαυρογιάννης διερωτάται “πώς μπορεί να αναμένεται ότι ο πολίτης θα νιώθει πως ζει σε κράτος δικαίου, εάν για ακόμα μία φορά αφήνονται σκιές ακόμη και εντός της Αστυνομίας και των Φυλακών;”. Τονίζει ότι “η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού που φέρει την κυρία ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, για την προστασία της ανεξαρτησίας τους και τη θωράκιση του κράτους δικαίου, είναι απούσα”.

“Η δική μας διακυβέρνηση θα σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Είναι η μόνη που διαθέτει τη βούληση, την ικανότητα και την εντιμότητα για να φέρει το ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου”, καταλήγει η δήλωση.

Τις προτάσεις του για κοινωνικό κράτος δημοσιοποίησε το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, μέσω δήλωσης της εκπροσώπου του, Αλεξίας Κουντουρή. Προτείνεται η δημιουργία στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής για εφαρμογή βέλτιστων πολιτικών, η ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης της οικογένειας, σε όλες τις μορφές της με υποδομές και Προγράμματα Φροντίδας Παιδιών.

Ακόμη, προνοείται η κατάργηση του πέναλτι 12% για τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος της ηλικίας, η εισαγωγή ποσόστωσης και παροχή κινήτρων για ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρίες, καθώς και η στήριξη των εκτοπισμένων, των παθόντων και των εγκλωβισμένων μας για πραγματικά ισότιμη κατανομή των βαρών.

Τη στήριξή του στον Ανδρέα Μαυρογιάννη δηλώνει μέσω ανακοίνωσης ο Νίκος Παπαευσταθίου, δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ο κ. Παπαευσταθίου σημειώνει ότι “ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο Πρόεδρος που η σημερινή Κύπρος χρειάζεται για να την οδηγήσει μπροστά. Είναι ο Πρόεδρος που μπορεί και έχει την πολιτική βούληση για να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι ο Πρόεδρος που μπορεί και έχει την πολιτική βούληση για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας”.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς ασθενείς, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου.

Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, Δρ Αδάμος Αδάμου, η αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Μύρια Σταυράκη και η εκτελεστική διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, Μαρία Ιωαννίδου.

Ξεναγήθηκε στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους τομείς της ανακουφιστικής φροντίδας, στην υποστηρικτική αγωγή, στην ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους, στη φυσικοθεραπεία, στη φιλοξενία και σφαιρική φροντίδα ασθενών, αλλά και στην παροχή κατ’ οίκον φροντίδας σε ασθενείς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, αλλά κυρίως για την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο Κέντρο Αροδαφνούσα. «Σας ξεχωρίζει η ανθρωποκεντρική σας προσέγγιση σε ένα θέμα τόσο σημαντικό», ανέφερε.

Το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέα Δημητριάδη, εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, στη Λεμεσό.

Στόχος μας να δώσουμε το στίγμα μας και στην πόλη της Λεμεσού, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους στα εγκαίνια του επιτελείου, που βρίσκεται επί της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη.

Λίγη χαρά με τα δώρα για τα Χριστούγεννα στα παιδιά της Σχολής Κωφών, θέλησε να δώσει την Πέμπτη ο κ. Δημητριάδης, όπως ο ίδιος είπε παραδίδοντας στους μαθητές της Σχολής ως Πρόεδρος του Ταμείου Ευημερίας. Ευχαρίστησε επίσης το διδακτικό προσωπικό και όλους όσοι εργάζονται στη Σχολή, λέγοντας ότι «κάνουν μια πολύ καλή δουλειά».

Την πλήρη στήριξή του στην Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. 

Ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει την έκπληξή του για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς παρά την παραδοχή του Γενικού Εισαγγελέα πως ο υπό διερεύνηση αξιωματούχος πιθανόν να διέπραξε τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και συνωμοσίας, εντούτοις έκρινε ταυτόχρονα πως το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείται με ποινική δίωξή του.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χριστοφίδης καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να παραχωρήσει όλο το μαρτυρικό υλικό της ποινικής ανάκρισης στη διάθεση των Αριστοτέλους και Δημητρίου, ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα