Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές την Παρασκευή

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές την Παρασκευή

Ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή η εκλογική διαδικασία για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας, υποψήφιοι και φορείς εξέφρασαν τις θέσεις τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας εξήγγειλε την Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής, Κώστας Α. Κωνσταντίνου. Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι από σήμερα έχουμε επίσημα εκλογική διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει ένα οδοιπορικό μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και, στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επαναληπτική εκλογή, μέχρι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

Σημείωσε ότι ενόψει της λήξης της θητείας του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 28 Φεβρουαρίου, 2023, ο Υπουργός Εσωτερικών με διάταγμά του το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2022, στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας έχει προκηρύξει τις Προεδρικές εκλογές για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023 και στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επαναληπτική για την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023.

Στα κρίσιμα που έρχονται η χώρα θέλει στιβαρά χέρια, αναφέρει, σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι θέλει εμπειρία και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των κρίσεων «για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ακόμα ένα στοίχημα και να βγάλουμε τη χώρα μας ακόμα πιο δυνατή».

«Ακούω καθημερινά τους δύο κύριους συνυποψήφιους μου, τον μεν κ. Μαυρογιάννη να μιλά για την αλλαγή και φυσικά εννοεί να μας πάρει πίσω στη διακυβέρνηση του 2008 –2013 του ΑΚΕΛ, που χρεοκόπησαν τη χώρα. Ο δε κ. Χριστοδουλίδης να μιλά για συνέχεια. Συνέχεια με ποιους; Με αυτούς που ήταν απέναντι από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αυτούς που άφησαν τη χώρα εν μέσω πανδημίας χωρίς προϋπολογισμό. Αυτούς που δεν μιλιούνται μεταξύ τους και θέλουν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα», καταλήγει ο κ. Νεοφύτου.

Σε τοποθέτηση αναφορικά με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας για μη δίωξη του αξιωματικού της Αστυνομίας προέβη με γραπτή δήλωση ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναφέροντας ότι η δική του διακυβέρνηση είναι η μόνη που διαθέτει τη βούληση, την ικανότητα και την εντιμότητα για να φέρει το ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου.

«Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες μίας Νομικής Υπηρεσίας που επικαλείται το δημόσιο συμφέρον για να ρίξει στα μαλακά μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Αφού υπήρξε κατάχρηση εξουσίας, είναι ορθό σε μια υπόθεση που προσέλαβε τέτοιες διαστάσεις και συνδέεται με ένα ευρύτερο ζήτημα και διαμάχη μεταξύ θεσμών, να αγνοείται η ποινική διάσταση;», αναφέρει.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε καρκινοπαθείς ασθενείς, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους τομείς της ανακουφιστικής φροντίδας, στην υποστηρικτική αγωγή, στην ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους, στη φυσικοθεραπεία, στη φιλοξενία και σφαιρική φροντίδα ασθενών, αλλά και στην παροχή κατ’ οίκον φροντίδας σε ασθενείς.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ αναφέρει εξάλλου ότι θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές την υποψηφιότητα εκείνη «που είναι αξιόπιστη και βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις του για την επίλυση του Κυπριακού, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον εκσυγχρονισμό της Κύπρου για να γίνει φυσιολογικό κράτος μέλος της ΕΕ».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα