Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές την Τρίτη (27/12)

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές την Τρίτη (27/12)

Επισκέψεις, δηλώσεις για θέματα επικαιρότητας και ανακοινώσεις στήριξης υποψηφίων ΠτΔ περιλαμβάνει η προεκλογική δραστηριότητα της ημέρας.

Για να διασφαλίσει μια πολιτεία τόσο το αγαθό της υγείας, όσο και την ασφάλεια, χρειάζεται μια δυνατή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, έπειτα από επίσκεψή του το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων στο Ιατρικό Κέντρο Λακατάμιας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ευχαριστίες στους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό «γιατί για τη δική μας υγεία, για τη δική μας ασφάλεια, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, γιορτές και καθημερινές και είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να πράξουμε αυτές τις γιορτάρες μέρες».

«Να τους ευχηθούμε παράλληλα και καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί μας, όσοι εργάζονται στον χώρο της υγείας αλλά και τα σώματα ασφαλείας, έχουν το καθήκον να διασφαλίζουν στον κάθε πολίτη τα δυο πολυτιμότερα αγαθά, της υγείας και της ασφάλειας», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Η εκλογική επιτυχία των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και της επανένωσης της Κύπρου στις προχθεσινές «εκλογές» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τον τόπο μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Οι δυνάμεις που τάσσονται ενάντια στην προσπάθεια επικυριαρχίας της Άγκυρας επί της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενάντια στην δημιουργία τετελεσμένων και σε διχοτομικές λογικές είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, πρόσθεσε.

Τον ερχόμενο Φλεβάρη καλούμαστε να ενισχύσουμε  στην κάλπη των Προεδρικών Εκλογών το μήνυμα που έστειλαν οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, πρόσθεσε ο κ. Μαυρογιάννης, ανοίγοντας χαραμάδα ελπίδας για την επίλυση του Κυπριακού, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας.

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη ανακοίνωσε ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής λέγοντας, μεταξύ άλλων,  ότι στις Προεδρικές εκλογές πρέπει να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα, ότι δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι, δεν είμαστε όλοι ένοχοι. “Τουναντίον. Εμείς σηκώνουμε το ανάστημα μας απέναντι τους. Αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε το σάπιο και να ξανακτίσουμε την ελπίδα. Εμείς τους καταγγέλλουμε και θα τους αλλάξουμε”.

Τη δυναμικότητα και τη διεκδικητικότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη για την προάσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού λαού, προβάλλουν, ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά, δέκα νυν και πρώην Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου.

Όπως αναφέρεται οι νυν και πρώην Υπουργοί Εξωτερικών με βιντεοσκοπημένα μηνύματα που απέστειλαν αναφέρονται στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.Προστίθεται πως πρόκειται για τους Katerina Zaharieva, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Alexander Schallenberg, Υπουργό Εξωτερικών και τέως Καγκελάριο της Αυστρίας, Luigi Di Maio, τέως Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Jean Asselborn, Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Anze Logar, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, Ditmir Bushati, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Nikola Dimitrov, τέως Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Zohrab Mnatsakanyan, πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας,  Zeina Akar, πρώην Υπουργό Άμυνας και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου και Carmelo Abela, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι η νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές στα κατεχόμενα, δείχνει ότι η ομοσπονδιακή επίλυση είναι ακόμα εφικτή.

«Οι Τουρκοκύπριοι στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας που αφορά όλη την Κύπρο και βέβαια τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Το δίλημμα για την Ε/Κ κοινότητα είναι καθαρό: «ομοσπονδία ή διχοτόμηση». Με την πρώτη επιλογή μπορούμε να κτίσουμε μια χώρα ενωμένη και ελεύθερη. Με την δεύτερη, κτίζουμε σκληρά σύνορα με την Τουρκία στο τέρμα της Λήδρας», προσθέτει.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα