Sunday, July 14, 2024
HomeΕπικαιρότηταΗ προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Η προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές

Δύο μέρες μόλις πριν από την επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές, οι βασικοί υποψήφιοι εντείνουν την παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους στην κοινωνία.

Το δικαίωμα της επιλογής στη δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτο αλλά δυστυχώς το 2023 τα κόμματα που στηρίζουν τον κ. Μαυρογιάννη και τον κ. Χριστοδουλίδη «παίρνουν τη χώρα μας δεκαετίες πίσω», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή τοποθετήσεις για την προδημοτική εκπαίδευση.

Ο κ. Νεοφύτου επικρίνει τους ανθυποψηφίους του ότι στερούν το δικαίωμα στον γονιό να επιλέξει το σχολείο της προτίμησής του για την προδημοτική εκπαίδευση, στερούν 12 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και γύρω στα 300 ευρώ το μήνα από κάθε οικογένεια και θέτουν προ του κλεισίματος εκατοντάδες ιδιωτικά νηπιαγωγεία, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν κρατικές υποδομές για το σύνολο των αναγκών της προδημοτικής.

“Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση, είτε το ΑΚΕΛ, είτε η κοινοπραξία κομμάτων που στηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη, παραμένουν δέσμιοι του αναχρονισμού”, αναφέρει.

Δεν είμαστε η παράταξη που συμβιβαζόμαστε με μικρά οράματα, δήλωσε την Τρίτη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την κοπή της βασιλόπιτας της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) Λευκωσίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Αρχικά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καλή χρονιά σημαίνει καλή χρονιά για τον τόπο μας». Πρόσθεσε ότι «όσο η πατρίδα μας παραμένει μοιρασμένη, εμείς δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωσή της έναντι οποιασδήποτε δυσκολίας, έναντι οποιωνδήποτε απαράδεκτων ενεργειών εκ μέρους της Άγκυρας και του Ερντογάν». Η αδιαλλαξία υπήρχε πάντα, γι’ αυτό και υπάρχει το κυπριακό πρόβλημα, επεσήμανε.

Τη διαβεβαίωση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν με την εκλογή του μετέφερε την Τρίτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στο εκλογικό του επιτελείο στη Λευκωσία. Σημείωσε, εξάλλου, ότι η αλλαγή «δεν είναι τόσο τιτάνια προσπάθεια».

Το μόνο που χρειάζεται για την αλλαγή αυτή «είναι ενσυναίσθηση, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα και τα έχουμε και τα τρία», είπε απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, φίλους, συνεργάτες και υποστηρικτές. «Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν», πρόσθεσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Έχοντας την κόρη του, Αθηνά, στο πλευρό του, ο Αντρέας Μαυρογιάννης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και οικογενειακή ευτυχία, ενώ πρόσθεσε και την ευχή «σε λίγες εβδομάδες να γιορτάσουμε και τη νίκη και πάνω απ’ όλα την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας».

Νωρίτερα, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε στο επιτελείο του με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Παθόντων και Αναπήρων Πολέμου, τα οποία, όπως είπε, του μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για ελλιπή μέριμνα από πλευράς του κράτους. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι τα μέλη της Οργάνωσης έθεσαν ζήτημα δυσμενούς αντιμετώπισής τους, σε σχέση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις παθόντων.

Με την ηγεσία της Hermes Airports αλλά και τις διευθύνσεις και προσωπικό των διαφόρων υπηρεσιών και τμημάτων του Αεροδρομίου Λάρνακας συναντήθηκε την Τρίτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Χριστοδουλίδης, επισκέφθηκε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Τελωνείων, όπου και έκοψε τη βασιλόπιττα για το προσωπικό του Τμήματος, τον Μετεωρολογικό Σταθμό, τον Πύργο Ελέγχου, την Υπηρεσία Ασφάλειας και όλα τα τμήματα παροχής υπηρεσιών εδάφους.

Στη συνάντηση με την ηγεσία της Hermes Airports συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης, τόσο του αεροδρομίου Λάρνακας, όσο και της Πάφου. 

Στις συναντήσεις με τις διάφορες υπηρεσίες που στεγάζονται στο αεροδρόμιο συζητήθηκαν τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε τμήμα, το κυριότερο των οποίων είναι αυτό της στελέχωσης προς περαιτέρω ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό.

Δεν αναφέρθηκε στο όνομα οποιουδήποτε υποψηφίου Προέδρου που θα υποστήριζε, λέει ο Μάριος Ηλιάδης, σεβόμενος, όπως σημειώνει, την ελεύθερη βούληση κάθε πολίτη. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις προεδρικές εκλογές, αναφέρει ότι «αντί να προτείνω υποψήφιο, εισηγούμαι να μελετήσετε τα δικά μου κριτήρια όπως τα έχω θέσει και στη βάση αυτών των κριτηρίων να κάνετε τη δική σας επιλογή».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα