Thursday, July 18, 2024
HomeΕπικαιρότηταΜαυρογιάννης: Τρίτη πενταετία ΔΗΣΥ ή πραγματική, προοδευτική αλλαγή;

Μαυρογιάννης: Τρίτη πενταετία ΔΗΣΥ ή πραγματική, προοδευτική αλλαγή;

Το στοίχημα της αλλαγής και της απαλλαγής του τόπου από μία διακυβέρνηση που αφήνει πίσω της αμέτρητες πληγές, μπορούμε να το κερδίσουμε, δήλωσε κατά τη διάρκεια περιφερειακής πολιτικής συγκέντρωσης στην Αγλαντζιά, την Τρίτη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης αφιέρωσε την πολιτική συγκέντρωση, που έγινε στο Σατιρικό Θέατρο, στη «σπουδαία θεατράνθρωπο», Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία για τον ίδιο σημαίνει πολλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Είπε ότι σε αυτές τις Προεδρικές εκλογές ο κυπριακός λαός έχει μπροστά του τρεις υποψήφιους αλλά δύο επιλογές, δηλαδή “τρίτη πενταετία Δημοκρατικού Συναγερμού ή πραγματική, προοδευτική αλλαγή”.

«Ας μη γελιόμαστε. Και ο Νίκος Χριστοδουλίδης το δήλωσε ξεκάθαρα: θα σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με τον ΔΗΣΥ. Είτε λοιπόν με τον ηγέτη του Συναγερμού είτε με το στέλεχος του Συναγερμού, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν», δήλωσε.

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς ο ανεξάρτητος υποψήφιος είπε πως όσο και να θέλουν οι συνεχιστές του κ. Αναστασιάδη να το αποκρύψουν, “η διαφθορά γιγαντώθηκε επί των ημερών τους”.

“Πρώτοι αυτοί οι ίδιοι τη διόγκωσαν, την ανέχτηκαν και μέχρι σήμερα προσπαθούν να τη συγκαλύψουν”, ανέφερε.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ακόμη πως οι κ. Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης, “θέλοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κάνουν λόγο για συστημική διαφθορά».

“Μα πότε προηγουμένως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χρυσά διαβατήρια που τα υπέβαλλαν προς έγκριση δικηγορικά γραφεία των ίδιων των κυβερνώντων; Πότε προηγουμένως έγινε σε τέτοια έκταση ιδιωτική χρήση του κράτους από την ίδια την εκτελεστική εξουσία”, διερωτήθηκε.

Ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε για “εμπαιγμό” της κυπριακής κοινωνίας να ισχυρίζονται σήμερα ότι η διαφθορά είναι κάτι μόνιμο αλλά και αόριστο.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μία φορά, τονίζοντας πως η διχοτόμηση κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα.

«Είμαστε η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα, που μπορεί να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού. Με σωστούς χειρισμούς και αξιοπιστία, δημιουργώντας τις οργανικές συνθήκες της ειρήνης, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους μας, τις συνέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, την ΕΕ και με απόλυτη επιμονή στη ΔΔΟ και όλο το κεκτημένο των συνομιλιών», επεσήμανε.

Μιλώντας στη συνέχεια για την ακρίβεια, ανέφερε πως είναι αδιανόητο ανθυποψήφιοι του να παρουσιάζουν την Κύπρο ως ένα επίγειο παράδεισο, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Η καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, γιατί αφέθηκε εκτεθειμένη στο κύμα ακρίβειας, στην άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην αδυναμία εξασφάλισης στέγης, στους καθηλωμένους μισθούς», ανέφερε.

Οι πολίτες, όπως υπογράμμισε, ζητούν μία οικονομία που να παράγει ευημερία για την κοινωνία και όχι αθέμιτο πλουτισμό για τους λίγους.

«Έχουμε το όραμα, έχουμε τον σχεδιασμό, έχουμε τους ανθρώπους για να κάνουμε πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει στο επίκεντρο του την ανάγκη της Κύπρου μας να προχωρήσει επιτέλους μπροστά. Να επενδύσει στα πλεονεκτήματα της, να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της, να κάνει βήματα στο μέλλον με νέες ιδέες, νέες πολιτικές, τολμηρές, ριζοσπαστικές, ελπιδοφόρες», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα