Saturday, July 20, 2024
HomeΕπιτελείαΧριστοδουλίδης: Πανέτοιμος για τη διακυβέρνηση με κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

Χριστοδουλίδης: Πανέτοιμος για τη διακυβέρνηση με κυβέρνηση ευρείας αποδοχής

Πανέτοιμος για την αυριανή διακυβέρνηση της Κύπρου, με τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, που θα υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος υπέβαλε το μεσημέρι την υποψηφιότητά του, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των 14 συνολικά πολιτών που διεκδικούν το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προσήλθε στο Συνεδριακό Κέντρο, “Φιλοξενία”, όπου υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τις τέσσερις του θυγατέρες, Ιωάννα, Αικατερίνη, Δέσποινα και Φοίβη-Μαρίνα. Η 18χρονη κόρη του Ιωάννα είναι αυτή που πρότεινε την υποψηφιότητα του πατέρα της για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τον κ. Χριστοδουλίδη συνόδευαν επίσης δεκάδες υποστηρικτές του και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, και ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως όλους αυτούς τους μήνες μίλησε με τον κυπριακό λαό και άκουσε προσεκτικά τις έγνοιες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του για την αυριανή διακυβέρνηση του τόπου. «Στη βάση αυτών των συζητήσεων εκπόνησα, με τη συνεισφορά δεκάδων άξιων συνεργατών, ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας, που θα επιφέρει τομές και μεταρρυθμίσεις βελτιώνοντας την καθημερινότητα του συνόλου του κυπριακού λαού και δίνοντας προοπτική και ελπίδα σε όλους», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και τη στήριξη χιλιάδων συμπατριωτών μας, κάθε ηλικίας, ιδεολογικής, κομματικής και κοινωνικοοικονομικής προέλευσης από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου». «Εισπράττω καθημερινά, ως επικεφαλής αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας ανανέωσης, τη θερμή και ειλικρινή υποστήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας και είμαι για αυτό το λόγο ιδιαίτερα ευγνώμων», είπε.

Πιστεύω βαθύτατα, πρόσθεσε, «και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον που έρχεται και μας αξίζει. Είναι αυτό που δικαίως απαιτεί η κοινωνία, που μας ζητά να κάνουμε πράξει, με ενότητα και ευρύτερη συνεργασία. Αυτό επιβάλλουν και οι συνθήκες διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη». «Οι καιροί απαιτούν συνενώσεις και πολιτικές συγκλίσεις. Το απαιτούν επίσης οι εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την έξαρση του αναθεωρητισμού της Τουρκίας στην Κύπρο, στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως είναι πανέτοιμος για την αυριανή διακυβέρνησης της χώρας, «σχηματίζοντας κυβέρνηση ευρείας αποδοχής που θα υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας για να επιφέρει τομές και αλλαγές για τις οποίες θα είναι περήφανος ο κυπριακός λαός». «Στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές με μεγάλη αισιοδοξία παραμένω προσηλωμένος στην επόμενη μέρα που πρέπει να μας βρει όλους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και προτίμησης υποψηφίου ενωμένους. Ο λόγος μου θα συνεχίσει να είναι συνενωτικός μακριά από προσπάθειες για πόλωση, διαχωριστικές γραμμές και προσεγγίσεις που δεν βοήθησαν ποτέ τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα όλων των Κυπρίων, των πολλών και όχι των λίγων, των συνενώσεων και όχι των αποκλεισμών». Κάλεσε όλους τους πολίτες, και ειδικά τους νέους, να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές. «Προχωρούμε μαζί με τόλμη και αποφασιστικότητα για να κάνουμε πράξη αυτό που μπορούμε και μας αξίζει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για να πετύχουμε μια Κύπρο καλύτερη, μια πατρίδα επανενωμένη που να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της, σε όλες τις κοινότητες και τις θρησκευτικές ομάδες», είπε.

Ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη δύναμη που πήρε και παίρνει καθημερινά και είπε πως ένα μήνα πριν τις εκλογές βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας πορείας ανανέωσης της χώρας, και τώρα μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, πάμε δυναμικά για το μέλλον που μας αξίζει. Ένα μέλλον που θα είναι πιο ελπιδοφόρο για τα παιδιά όλων,  ανέφερε.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια και ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα από το γεγονός ότι μια νεαρή υποστηρίζει τον πατέρα της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως αυτό «έχει πολλά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι η ανάγκη στήριξης της οικογένειας, η ανάγκη στήριξης όλων των συμπατριωτών μας αλλά την ίδια στιγμή και αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα της δικής μας προσπάθειας, η ανάγκη να στηρίξουμε τη νέα γενιά».

«Όπως ενδιαφέρομαι για τα δικά μου παιδιά ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ενδιαφέρομαι για τα παιδιά όλων των συμπατριωτών μας, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την οποία θα πρέπει να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική. Και θεωρώ ότι μέσα από τη δική μας προσπάθεια, μια προσπάθεια ανανέωσης, μπορούμε και έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε αυτή την ελπίδα και αυτή την προοπτική», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές επιβεβαιώνεται ότι κρατά την πρωτιά και εάν αλλάζουν οι στοχεύσεις του αυτό τον τελευταίο μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως είναι αισιόδοξος στη βάση και των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Είπε επίσης ότι «δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος. Μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες η προσπάθειά μας συνεχίζεται».

Κληθείς να πει πως εξηγεί το ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλος μέρος των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ υποστηρίζουν αυτόν ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανέφερε πως ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη για το συγκεκριμένο θέμα, για τις εκλογές και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο πατέρας μου θα είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει, λέει η Ιωάννα Χριστοδουλίδη

Η κόρη του Ιωάννα Χριστοδουλίδη ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η ίδια προτείνει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είπε πως είναι τιμή της που είχε αυτή την ευκαιρία να προτείνει τον πατέρα της, κάποιον που αγαπά και θαυμάζει αρκετά, όπως ανέφερε. Είπε πως τον θαυμάζει επειδή έχει αξίες, είναι ικανός και νιώθει ότι είναι ένας σύγχρονος ηγέτης με πλούσιο βιογραφικό τον οποίο εμπιστεύεται.

«Ακόμη και αυτοί που δεν τον στηρίζουν να ξέρουν ότι εάν γίνει Πρόεδρος θα είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει και ένας Πρόεδρος για όλους και για αυτούς που τον στηρίζουν και για όσους δεν τον στηρίζουν», είπε η Ιωάννα Χριστοδουλίδη

Ερωτηθείσα αν θαυμάζει και τη μητέρα της απάντησε: “Εννοείται ότι θαυμάζω όλη την οικογένειά μου, αυτούς που στέκονται εδώ και όσους δεν στέκονται”. Είπε, ακόμη, χωρίς την μητέρα της κανένας τους δεν θα ήταν εδώ τώρα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα