Tuesday, July 16, 2024
HomeΕπικαιρότηταΧριστοφίδης: Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, τολμηρούς και οραματιστές

Χριστοφίδης: Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, τολμηρούς και οραματιστές

Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, στους τολμηρούς, στους οραματιστές, είπε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Μίλησε για αιώνες αγώνων στην Κύπρο, φέρνοντας στη σκέψη του τους γονείς του και όλους όσοι πέθαναν στην προσφυγιά. Σημείωσε ότι «σήμερα μας περιβάλλουν τεράστιοι κίνδυνοι: εθνικοί και κοινωνικοί» και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν τι θα τους έκανε περήφανους και σε τι είδους χώρα θα ήθελαν να ζουν τα παιδιά τους.

«Δεν υπόσχομαι μια εύκολη ζωή, αλλά μια πολιτεία που θα βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας. Η επιλογή είναι δική μας. Ή θα πορευτούμε στην πεπατημένη, ή θα γίνουμε η δημιουργική δύναμη ανατροπής, η δημιουργική δύναμη της αλλαγής. Αν δεν τολμήσουμε τώρα, πότε; Αν δεν αλλάξουμε εμείς τη χώρα, ποιος θα το κάνει για ‘μας; Αν δεν επανενώσουμε εμείς την πατρίδα μας, ποιος θα το κάνει για’ μας;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε τον κόσμο να συγκρίνει χαρακτήρες, ιδέες, φιλοσοφίες, στόχους και σχέδια. «Να αποφασίσετε όχι με κομματικό κριτήριο, ούτε το στενά προσωπικό συμφέρον, αλλά με κριτήριο πώς η πατρίδα μας μπορεί να γίνει καλύτερη. Η Κύπρος των ίσων ευκαιριών είναι εφικτή. Αρκεί να το πιστέψουμε. Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, στους τολμηρούς, στους οραματιστές. Θα πολεμήσουμε, λοιπόν, για αυτή τη σκοτεινή, αλλά συνάμα φωτεινή πατρίδα, για την άλλη Κύπρο!», κατέληξε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει μόνο το τείχος της Κατοχής. «Υπάρχει και ένα άλλο τείχος. Αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους στους δικούς μας και στους άλλους. Αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που έχουν πρόσβαση στην εξουσία και αυτούς που δεν έχουν. Υπάρχει λοιπόν ένα τεράστιο κοινωνικό τείχος, το οποίο το έχτισε το πολιτικό σύστημα εδώ και 60 χρόνια. Μαζί με το τείχος της Κατοχής θέλουμε να γκρεμίσουμε και το κοινωνικό τείχος. Γιατί τα τείχη χωρίζουν τους ανθρώπους, τους διαιρούν», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε ότι είναι αισιόδοξος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την υποψηφιότητά του. Τόνισε ότι είναι «ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος, ο οποίος δεν ανέβηκε καμιά κομματική σκάλα και δεν ζήτησε καμιά κομματική στήριξη. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι υποψηφιότητα συναλλαγής. Είναι υποψηφιότητα αλλαγής και προώθησης νέων ανθρώπων και νέων σχεδίων», σημείωσε.

Αναφορικά με το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, αν δεν περάσει, είπε ότι «στηρίζομαι από το Νέο Κύμα, είναι μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων. Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί ποια θα είναι η επόμενη μέρα».

Ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Ανδρέα Λαδόμματο, που πρότεινε την υποψηφιότητά του, ο οποίος, είπε, ότι «ζωγραφίζει εδώ και δεκαετίες τα τοπία της Κύπρου. Δίνει χρώμα στην όμορφη όψη της πατρίδας μας, δίνει ελπίδα για το αύριο». Ευχαρίστησε επίσης τους 100 που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του, τους συνεργάτες του στο Νέο Κύμα, «και ειδικά τον νομπελίστα μας, καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη για την πορεία που κάνουμε μαζί και βέβαια, την οικογένειά μου, για την αγάπη και τη στήριξη».

Α. Λαδόμματος: στηρίζω ανεπιφύλακτα τον φίλο μου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη

Ο Ανδρέας Λαδόμματος είπε ότι γνωρίζει τον κ. Χριστοφίδη πάνω από 20 χρόνια, καθώς είχε στην Πρυτανεία 2-3 πίνακες του. Κατάγονται επίσης και οι δύο από τη Λάπηθο.

«Εκτίμησα πάρα πολύ τον ακραιφνή χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος ίσιος, δίκαιος, αδιάφθορος. Το απέδειξε ως τώρα, δεν ακούστηκε τίποτα κακό εναντίον του. Ένας άξιος άνθρωπος που μπορεί να κυβερνήσει, να διοικήσει και να χειριστεί πολλά πράγματα», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαχείριση κονδυλιών €1,5 δισ. για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Έχει οράματα για όλα τα θέματα, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και για τη λύση του Κυπριακού, τα προσφυγικά κ.λπ. Όλα αυτά είναι γραμμένα στον ιστότοπο του Νέου Κύματος «Η άλλη Κύπρος» και μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει και να τα μελετήσει. Υποστηρίζω τον φίλο μου Κωνσταντίνο Χριστοφίδη ανεπιφύλακτα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: LIVE: Υποβάλουν επίσημα υποψηφιότητες οι διεκδικητές της Προεδρίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα