Wednesday, May 15, 2024
HomeΕπικαιρότηταΣυνάντηση Αβέρωφ με την Επιτροπή Κατεχομένων Κοινοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση Αβέρωφ με την Επιτροπή Κατεχομένων Κοινοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την Επιτροπή Κατεχομένων Κοινοτήτων Κερύνειας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Μόρφου, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατία κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια κ. Ρίτα Σούπερμαν και τον Βουλευτή κ. Νίκο Γεωργίου. Μετά το πέρας της συνάντησης εκ μέρους της Επιτροπής ο κ. Δήμος Γιάγκου δήλωσε τα εξής:

«Σαν Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων σήμερα είδαμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, συζητήσαμε τα διάφορα προβλήματα των κατεχομένων, των προσφύγων και ό, τι άλλο μας αφορά».

Η κ. Ρίτα Σούπερμαν δήλωσε από την πλευρά της τα εξής:

«Σήμερα μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κερύνειας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Μόρφου επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για συζήτηση προβλημάτων που διαχρονικά αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε σύμπνοια απόψεων μεταξύ του Προέδρου και των εκπροσώπων των κοινοτήτων. Συζητήθηκαν θέματα όπως η απώλεια χρήσης για την οποία ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν θετικός και έδωσε υποσχέσεις στους εκπροσώπους ότι αυτό θα τύχει της αντιμετώπισής της ενδεχομένως καινούργιας κυβέρνησης που θα είναι ο νέος Πρόεδρος.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα για τουρκοκυπριακές περιουσίες, θέματα ισότιμης κατανομής βαρών και οτιδήποτε άλλο απασχολεί τον προσφυγικό κόσμο και ειδικότερα και συγκεκριμένα το θέμα της επιστροφής στις κατεχόμενες περιουσίες, στις κατεχόμενες περιοχές και το θέμα της απόλαυσης της περιουσίας των προσφύγων μας».

Από την πλευρά του ο κ. Λευτέρης Αντωνίου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε συνάντηση ως Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου το εξεθέσαμε τα πάγια διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες αναφορικά με διάφορα θέματα όπως η συστέγαση στους συνοικισμούς, αυτοστέγασεις, με τη μεγάλη αδικία που υφιστάμεθα για τόσα χρόνια όσον αφορά τη νομή των τουρκοκυπριακών περιουσιών, την απώλεια χρήσης και άλλα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες. Πάγια θέση μας είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας προσφυγικής πολιτικής όπου εποπτικά και συντονιστικά θα πρέπει όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες επιτέλους σε ένα συντονιστικό φορέα που θα μπορούσε να επιλύσει τα προβλήματα άμεσα και πάραυτα».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα