Tuesday, July 16, 2024
HomeΕπικαιρότηταΟ ΓΓ του ΑΚΕΛ διαμήνυσε πως Ν. Χριστοδουλίδης και Αβ. Νεοφύτου είναι...

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαμήνυσε πως Ν. Χριστοδουλίδης και Αβ. Νεοφύτου είναι «δύο πλευρές της συναγερμικής πολιτικής»

«Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελούν τις δύο πλευρές της συναγερμικής πολιτικής. Η εκλογή είτε του ενός είτε του άλλου στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο δεν θ’ αλλάξει τα πράγματα, όχι μόνο θα συντηρήσει αυτή τη φαιδρή κατάσταση που ταλαιπωρεί την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και την ίδια τη χώρα αλλά θα εμβαθύνει τα προβλήματα και θα τα κάνει ακόμα πιο μεγάλα.

Αυτό υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αγία Φύλα, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη θέση που βρέθηκε ποτέ με το μακροβιότερο αδιέξοδο που υπήρξε στην ιστορία του προβλήματος. Όπως τόνισε: Ενώ απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία, προκλητική και επιθετική, ο διεθνής παράγοντας, ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ και το Σ. Ασφαλείας θεωρούν την ε/κ πλευρά συνυπεύθυνη για το αδιέξοδο και την κατάσταση στο Κυπριακό.

«Αυτό αποτελεί ένα «κατόρθωμα» του Νίκου Αναστασιάδη, της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. Να προκαλεί η κατοχική δύναμη και να θεωρείσαι συνυπεύθυνος για το πρόβλημα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως χρειάζεται ένας Πρόεδρος που να έχει όραμα για το πώς θα αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα και τα αδιέξοδα που υπάρχουν στον τόπο, να έχει σχεδιασμό, να έχει πρόγραμμα, να έχει προτεραιότητες, να έχει τους ανθρώπους και την εμπειρία, να έχει την αποφασιστικότητα να τα βάλει με τα προβλήματα και τα κατεστημένα για να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα και ως λαός. Ο Αντρέας Μαυρογιάννης είναι αυτός που μπορεί να το κάνει, τόνισε, και κάλεσε σε συστράτευση όλους όσοι επιθυμούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν πρωταγωνιστές σ’ αυτή την προσπάθεια.

«Ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από το Κυπριακό, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών να αποκαταστήσουμε την τρωθείσα αξιοπιστία της ε/κ πλευράς και εν γένει της Κυπριακής Δημοκρατίας, να γίνει ο λόγος μας πειστικός προς το διεθνή παράγοντα για να μπορέσουμε να αναγεννήσουμε το ενδιαφέρον του και να αναλάβει ο ΓΓ του ΟΗΕ μια νέα πρωτοβουλία για συνέχιση των συνομιλιών, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις και διαπραγματευόμενοι επί του πλαισίου Γκουτέρες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό θα κάνει ο Α. Μαυρογιάννης ως πρώτη προτεραιότητα της δικής του προεδρίας. Εμείς γνωρίζουμε πως αν η Κύπρος διχοτομηθεί, η διχοτόμηση θα είναι πηγή για νέες περιπέτειες για τον τόπο, για όλους εμάς και πολύ περισσότερο για τη νέα γενιά στην οποία δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε αυτή την ωρολογιακή βόμβα να είναι κάτω από τα δικά της πόδια».

«Προτεραιότητά μας, πρόσθεσε ο Στέφανος Στεφάνου, είναι επίσης να τερματίσουμε τη διαφθορά. Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα με το πιο βασικό: Τον τερματισμό της σύγκρουσης συμφέροντος. Αν πραγματικά είχαμε κράτος δικαίου στην Κύπρο, το οποίο οι κυβερνώντες έχουν συνθλίψει, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε ότι ο Α. Μαυρογιάννης θα έχει προτεραιότητα την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, θα έχει ως προτεραιότητα να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς ανεξαρτήτως πόσο ψηλά βρίσκονται στην ιεραρχία και στην πυραμίδα της Κ. Δημοκρατίας. Πρέπει επιτέλους να τερματιστεί και η ατιμωρησία που υπάρχει στον τόπο με αποτέλεσμα να αβγατίζουν τα διάφορα σκάνδαλα.

Ο Στέφανους Στεφάνου αναφέρθηκε εν εκτάσει στα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής υπενθυμίζοντας ιδιαίτερα αυτά των χρυσών διαβατηρίων και των παρακολουθήσεων.

Η αξιοπιστία του κ. Νεοφύτου, τόση όση και τα «δεσμεύομαι» του κ. Αναστασιάδη

Σημείωσε ότι «η αξιοπιστία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είναι τόση «όση αξιοπιστία έχουν τα «δεσμεύομαι» του κ. Αναστασιάδη και αυτής της κυβέρνησης». Εξήγησε ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ως υποψήφιος Πρόεδρος δεσμεύεται για πολλά πράγματα που εδώ και 10 χρόνια η δική του κυβέρνηση δεν έκανε. Παράδειγμα το πρόγραμμα για αποζημίωση των κουρεμένων. «Αυτοί τους κούρεψαν! Δέκα χρόνια σε διάφορες περιπτώσεις η κυβέρνηση κορόιδεψε τους κουρεμένους, και τώρα ο κ. Νεοφύτου, λες και δεν ήταν στην Κύπρο αυτά τα δέκα χρόνια, λες και δεν ήταν αυτός που στήριζε και στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, τώρα θυμήθηκε να αποζημιώσει τους κουρεμένους», παρατήρησε και δήλωσε βέβαιος ότι αυτή τη φορά οι πολίτες απλά δεν θα πιστέψουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αναφέρθηκε επίσης και στην εξαγγελία του να στηρίξει την κυπριακή οικογένεια και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση την οποία στήριζε και στηρίζει ο κ. Νεοφύτου 10 χρόνια δεν το έκανε. Γιατί τα νεαρά ζευγάρια δεν βρίσκουν δομές, υποδομές, πολιτικές που να στηρίζουν την οικογένεια. Εδώ είχαν να κάνουν την επέκταση της προδημοτικής και τα έκαναν μαντάρα. Αλλά ο κ. Νεοφύτου θέλει να στηρίξει την κυπριακή οικογένεια. Γιατί η κυβέρνηση του δεν το έκανε εδώ και 10 χρόνια και γιατί ο ίδιος θα το κάνει τώρα;

Τέλος αναφερόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη, που τώρα διαφημίζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος ενώ μέχρι πρότινος ήταν βασικό γρανάζι της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, σχολίασε τον ισχυρισμό του Ν. Παπαδόπουλου ότι δεν είναι ανεξάρτητος ο Α. Μαυρογιάννης και είναι ανεξάρτητος υποψήφιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Εδώ πραγματικά η λογική όχι απλά σηκώνει τα χέρια ψηλά αλλά είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει» παρατήρησε και πρόσθεσε:

«Ο Ν. Χριστοδουλίδης μέχρι σήμερα δηλώνει μέλος του ΔΗΣΥ – και δικαίωμά του- αλλά δεν μπορεί να είσαι μέλος ενός κόμματος και να δηλώνεις ανεξάρτητος. Και την ίδια ώρα να δηλώνεις ότι η κυβέρνηση στην οποία ανήκε μέχρι πρόσφατα παρήγαγε σημαντικό έργο και αυτό το έργο να θέλει να το συνεχίσει. Και την ίδια ώρα να στηρίζεται από κόμματα που χαρακτήρισαν αυτή την κυβέρνηση ως την πιο διεφθαρμένη αλλά ο κ. Χριστοδουλίδης να λέει ότι δεν είναι διεφθαρμένη και τα όποια φαινόμενα διαφθοράς έχουμε να παραπέμπονται στη συστημική και διαχρονική διαφθορά». Όπως επισήμανε ο κ. Στεφάνου το φαινόμενο της διαφθοράς είναι όντως διαχρονικό, αλλά επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης η διαφθορά έγινε θεσμική και πραγματικά έχει απογειωθεί».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα