Tuesday, October 3, 2023
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: Μπορούμε να κουμαντάρουμε τη χώρα και την οικονομία

Αβέρωφ: Μπορούμε να κουμαντάρουμε τη χώρα και την οικονομία

Στην εκδήλωση της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Συναγερμού Αμμοχώστου, με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων» και με κύρια ομιλήτρια την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, έδωσε το «παρών» του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, τόνισε τα εξής:

«Έχουμε μια διαφορά εμείς από τους υπόλοιπους. Πρωτού δώσουμε υποσχέσεις εμείς μπορούμε με βάση τα δικά μας πεπραγμένα των τελευταίων δέκα χρόνων αλλά και από την ίδρυση του ΔΗΣΥ, ότι μπορούμε να κουμαντάρουμε τη χώρα, μπορούμε να κουμαντάρουμε την οικονομία, μπορούμε να έχουμε αποθέματα για να μπορούμε να στηρίζουμε. Ξέρετε όταν εκδίδεται μια επιταγή, τι να την κάνεις αν δεν έχεις αντίκρισμα. Και κυριάρχησε εδώ και δεκαετίες, σωστά, επιταγή χωρίς αντίκρισμα δεν έχει καμία αξία. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε υπόσχεση από οποιονδήποτε χωρίς το εχέγγυο ότι μπορεί να κρατήσει δυνατή την οικονομία, είναι κούφια λόγια.

Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας, ναι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε διαφορετική αντίκριση. Άκουσα την αγαπημένη μας Πρόεδρο της Βουλής. Καιρός είναι να παντρέψουμε την καριέρα με την οικογένεια. Μα για να μπορείς να κρατήσεις την οικογένεια και να κάνεις και καριέρα, πρέπει η πολιτεία να σου δίνει τα εχέγγυα και πρέπει να μεριμνήσεις ότι η μητέρα θα έχει τέτοιες υποδομές το κράτος να της προσφέρει που να μπορεί ταυτόχρονα να είναι και μητέρα και εργαζόμενη. Και από το 1960 κατά κανόνα, το τι ακούμε καθημερινά είναι στην πλευρά των επιδομάτων.

Εμείς δίδουμε περισσότερη σημασία χωρίς να παραγνωρίζουμε την αναγκαιότητα να στηρίξεις συγκεκριμένες ομάδες, δίδουμε πολλή περισσότερη βαρύτητα στις πολιτικές.

Και μ’ αρέσει πάντα να λέω παραδείγματα. Εφαρμόζοντας το ΓΕΣΥ επειδή είχαμε δυνατή οικονομία, πολλοί από εδώ εξοικονομήσατε εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα και κάποιοι από εσάς αν δεν ήταν το ΓΕΣΥ ενδεχομένως να χρειαζόταν να πουλήσετε και ακίνητη ιδιοκτησία ή να καταχρεωθείτε για να έχουν τη σωστή, ποιοτική υγεία τα δικά σας πρόσωπα. Γι’ αυτό και στις πολιτικές μας αυτά που βοηθούν τις γυναίκες, κατά κύριο λόγο, να συνδυάσουν την οικογένεια με την καριέρα, είναι το ολοήμερο σχολείο. Το ολοήμερο σχολείο που θα μας δώσει τη δυνατότητα για ακόμη πιο ποιοτική παιδεία, να δώσουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και όταν τα δικά σας παιδιά θα φεύγουν από το σχολείο να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα. Χωρίς το άγχος των γονιών και των παππούδων και των γιαγιάδων να φροντίσουν για να προετοιμάσουν τα παιδιά είτε στο σπίτι είτε σε φροντιστήρια για την επόμενη μέρα». 

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διάλεξη. Tο θέμα που σκέφτηκα είναι η *κωμική* διάσταση των ύβρεων σε αρχαία και σύγχρονη πολιτική. Tι έμπνευση έδωσαν οι #προεδρικές2023, με τους "τραμπούκους του πληκτρολογίου" να βρίζουν και εμάς να γελάμε! #Researcher #University

Έκλεισε και αυτό... Τιμή μου που εργάστηκα για την προεκλογική σου
@AMavroyiannis.
#ekloges #cyelections #elections2023 #ekloges2023 #εκλογες #εκλογες2023 #electionscy #electionscyprus #εκλογές #εκλογές2023 #προεδρικές2023
#proedrikes2023 #προεδρικες2023 #mavroyiannis2023

StockWatch Cyprus @StockWatchCy

Έκθεση προεκλογικής δαπάνης υπέβαλε ο Α. Μαυρογιάννης http://dlvr.it/SlYyTQ

Δεν φτάνει που διέσυρε την #Κύπρο και εξέθεσε τον #ΔΗΣΥ, βαρύνοντάς τον με σκάνδαλα και συμβάλλοντας στη διάσπασή του στις #προεδρικές2023, θα περιοδεύει ως "δοκησίσοφος"; Θα πουλά σοφία; Θα δίνει συμβουλές; Θα παριστάνει το πολιτικό κεφάλαιο; Αντροπή, όπως λέμε στη Γεροσκήπου...

Load More

Διαβάστε Ακόμα