Friday, June 21, 2024
HomeΕπικαιρότηταΑβέρωφ: Θα παλέψουμε για απαλλαγή από κατοχή και αποτροπή τουρκικών σχεδιασμών

Αβέρωφ: Θα παλέψουμε για απαλλαγή από κατοχή και αποτροπή τουρκικών σχεδιασμών

Θα παλέψουμε για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως η στασιμότητα στο Κυπριακό επιτρέπει στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να υλοποιεί τις απαράδεκτες και προκλητικές του πολιτικές.

Σε ομιλία του σε περιφερειακή συγκέντρωση στο Κίτι, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε  σε υποσχέσεις των συνυποψηφίων του και σημείωσε πως «εμείς αντί υποσχέσεις, δίνουμε λύσεις», ενώ διερωτήθηκε «ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι η οικονομία και το κράτος θα έχουν έσοδα για να εξαργυρωθούν οι επιταγές που καθημερινά εκδίδουν» οι ανθυποψήφιοι του.

Πρόσθεσε πως «η διαφορά του ΔΗΣΥ από τους υπόλοιπους είναι ότι πρώτα εγγυόμαστε πως θα συνεχίσει η οικονομία μας να είναι δυνατή» και έστειλε το μήνυμα στην κοινωνία πως «μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις επόμενες δυσκολίες και να μετατρέψουμε και τις νέες κρίσεις σε μεγάλες ευκαιρίες για τον τόπο μας, γιατί έχουμε μεγάλα οράματα για την Κύπρο».

Αφού ανέφερε πως «θέλουμε μια δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες» πρόσθεσε ότι «βάλαμε γερά θεμέλια τα τελευταία δέκα χρόνια για να μπορούμε να εγγυηθούμε την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη, της κάθε ηλικίας, φτάνει μόνο να κρατήσουμε τη χώρα μας στη σωστή πορεία. Η ασφάλεια και η σταθερότητα δεν ήταν ποτέ δεδομένα», είπε.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Νεοφύτου σημείωσε, επίσης, ότι «δίνουμε τη μάχη πιστεύοντας στις αρχές και τις αξίες μας και θέλουμε να ξεκλειδώσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό γιατί η ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη δεν μπορεί να συμβιβαστεί ούτε με την κατοχή, ούτε με τη διχοτόμηση, ούτε με τα δύο κράτη. Θα παλέψουμε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και να αποτρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς που η στασιμότητα επιτρέπει στον Ερντογάν να υλοποιεί τις απαράδεκτες και προκλητικές του πολιτικές», πρόσθεσσε.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο ΓεΣΥ και στα οφέλη που αποκόμισαν οι πολίτες και πρόσθεσε πως «εμείς αν βγούμε στη διακυβέρνηση θα εισάξουμε το ολοήμερο σχολείο και θα δώσουμε μια ποιοτικότερη παιδεία, γιατί» όπω είπε η κάθε οικογένεια «θέλει να έχει ποιοτικότερη υγεία, ποιοτική παιδεία, αξιοπρεπή εργασία και αξιοπρεπές εισόδημα».

Κάλεσε όλους να μην θέσουν την πορεία της χώρας μας σε κινδύνους, και είπε είπε πως ο κάθε Κύπριος πολίτης πρέπει να νοιώθει «ισότιμος και ότι η πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά του, με σοβαρές φορολογικές εκπτώσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη σύνθεση της οικογένειας και με σοβαρότατα κίνητρα για το 2ο, 3ο και 4ο παιδί» ενώ σημείωσε πως «είναι μέσα από αυτές τις πολιτικές που κτυπούμε την υπογεννητικότητα».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε πως «εξελίσσεται σε ένα δεύτερο εθνικό πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε καθημερινά τις κατευθυνόμενες από την Αγκυρα ροές, να διαπερνούν την Πράσινη Γραμμή και να ξεπερνούν κάθε όριο και αντοχές της κυπριακής πολιτείας. Τις επόμενες δεκαετίες εάν ο Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος θα είναι στην ηγεσία της Τουρκίας αποφασίσουν να μας στέλνουν εκτός από παράτυπους μετανάστες δια μέσου της Πράσινης Γραμμής και έποικους από την Τουρκία,  θα αλλοιώσουν τον δημογραφικό χαρακτήρα και στις ελεύθερες περιοχές», ανέφερε.

Γι’αυτό, συνέχισε, «πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί, να μην δίνεται κανένα επίδομα σε κανένα παράτυπο μετανάστη αν δεν συνοδεύεται από ανταποδοτική εργασία, να γίνει πιο αυστηρή επιτήρηση της Πράσινης Γραμμής και να επαναπατρίζονται όσοι απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο».

Καταλήγοντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «εμείς ένα πράγμα ξέρουμε να κερδίζουμε τις εκλογές δια της ττενέκκας και στις 5 του Φλεβάρη θα γεμίσει με συναγερμικούς ψήφους στον συναγερμικό υποψήφιο για το καλό του τόπου μας και θα πάμε δυνατά στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Κύπρου».

Διαβάστε ακόμηΟ ΔΗΣΥ πάντα στήριζε την Εκκλησία, ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα