Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΕπ. Μαυρογιάννη: Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ποιοτικής μάθησης, όχι ένα...

Επ. Μαυρογιάννη: Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ποιοτικής μάθησης, όχι ένα εξεταστικό κέντρο

Δήλωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Άντρης Χατζηανδρέου.

Η διαρροή των θεμάτων στις εξετάσεις τετραμήνων είναι μια απαράδεκτη και ανέντιμη πράξη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για όσους απέτυχαν να διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια συντελέστηκε μέσα στο πλαίσιο του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων που εισήγαγε η απερχόμενη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ενός θεσμού αποτυχημένου με θύματα τους μαθητές. Ενός θεσμού που γιγάντωσε τη πίεση και το άγχος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ενός θεσμού που αναπαράγει το εξετασιοκεντρικό σύστημα, τη βαθμοθηρία και εξυπηρετεί την παραπαιδεία.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει διαφορετικό όραμα για την παιδεία του τόπου. Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ποιοτικής μάθησης και καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, όχι ένα εξεταστικό κέντρο διαρκείας. Για αυτό στο Πρόγραμμα μας περιλαμβάνεται η ρητή και σαφής θέση ότι η κυβέρνηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων από την σχολική χρονιά 2023-2024.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα