Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότητα«Ο διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή...

«Ο διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή του Α. Μαυρογιάννη»

Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣΟ), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στα Γραφεία της ΠΟΑΣΟ, βρέθηκαν στο επίκεντρο, η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), ο κατώτατος μισθός, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις, το πέναλτι του 12% στις πρόωρες συντάξεις, η ενεργειακή πολιτική, αλλά και η ανάγκη για την περαιτέρω συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε σχετικές διαβουλεύσεις.

Για την ΑΤΑ, τονίστηκε η ανάγκη για πλήρη απόδοση και γενίκευση της, για όλους τους εργαζομένους, ενέργεια η οποία θα δώσει και ζωτικότητα στην αγορά.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε πως αν και είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, όπως έχει θεσπιστεί από την απερχόμενη κυβέρνηση, αφήνει αρκετά κενά. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά για την ανάγκη ωριαίας ρύθμισης του κατώτατου μισθού.

Για τον ηλεκτρισμό και εν γένει για την ενεργειακή πολιτική, τα δύο μέρη υπογράμμισαν την ανάγκη αλλαγής της υφιστάμενης πλεύσης. Τονίσθηκε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για έργα ΑΠΕ, αλλά και να αξιοποιήσουμε το δικό μας φυσικό αέριο, με πρώτιστο στόχο την κάλυψη των εγχώριων αναγκών. Αυτό θα μειώσει τις τιμές ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Έγινε αναφορά επίσης, πως το κράτος θα πρέπει να αναβαθμίσει τον εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο του τόσο για την εφαρμογή νομοθεσιών που διέπουν το εργασιακό δίκαιο όσο και γενικότερα για την εξάλειψη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, o Πρώην Γενικός Διευθυντής υπουργείων και μέλος του Εκλογικού Επιτελείου, Ανδρέας Ασσιώτης, δήλωσε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σήμερα την ευκαιρία να έχει έναν εκτεταμένο διάλογο με την Προεδρεία της ΠΟΑΣΟ, για ζητήματα τα οποία έθεσαν προκαταρτικά οι φίλοι τις Ομοσπονδίας.

«Ο διάλογος, θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή του Α. Μαυρογιάννη και ελπίζουμε ότι η εφαρμογή των πολιτικών που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα, θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές που εισηγούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΟ, Κώστας Ιωάννου, χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον υποψήφιο Πρόεδρο, Ανδρέα Μαυρογιάννη και με το Επιτελείο του.

«Ανταλλάξαμε απόψεις, γύρω από διάφορα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και τα μέλη μας. Ακούσαμε τις απόψεις του κ. Μαυρογιάννη και του Επιτελείου του. Έχουν ξεκάθαρες απόψεις και είναι δεκτικοί σε άλλες ιδέες», τόνισε.

Πρόσθεσε πως, από πλευράς ΠΟΑΣΟ, νιώθουν ικανοποιημένοι από όσα έχουν συζητηθεί.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα