Saturday, July 27, 2024
HomeΕπικαιρότηταΆντρος: Ο μπαμπούλας του ΔΗΣΑΚΕΛ δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει

Άντρος: Ο μπαμπούλας του ΔΗΣΑΚΕΛ δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία, για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά και για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Αρχικά ανέφερε ότι για πρώτη φόρα μετά από 35 χρόνια δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προεδρικής εκστρατείας. «Είμαι στην πολιτική από το 1988 και έχω κάνει 7 εκλογικές αναμετρήσεις για τις Προεδρικές».

Τόνισε ότι είναι πολύ διαφορετικές αυτές οι εκλογές λόγω της διαφοροποίησης στην κοινωνία με αποτέλεσμα οι εκλογές να είναι δύσκολες για τα επιτελεία. «Είναι πολύ πιο χαλαρή η ψήφος. Σε αρκετά μεγάλο βαθμό οι ψηφοφόροι έχουν εγκαταλείψει τα κόμματα», είπε.

Επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία στις δημοσκοπήσεις είναι οι τάσεις που δείχνουν ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει μια σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα . «Είχα εκπλαγεί στο αρχικό στάδιο γιατί μια μερίδα του κόσμου δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Περίμενα ότι κάποιος κόσμος θα τον γνώριζε καθώς ήταν διαπραγματευτής τα τελευταία εννέα χρόνια».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΑΚΕΛ έχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση. «Το ΑΚΕΛ θα έχανε με μαθηματική ακρίβεια τις εκλογές αν κατερχόταν με δικό του υποψήφιο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθούν αυτές οι εκλογές».

Εξήγησε ότι έπρεπε να επιλεγεί μία προσωπικότητα η οποία θα συμφωνούσε σε ορισμένα ζητήματα με το ΑΚΕΛ και θα είχε τη δυνατότητα διείσδυσης σε άλλους χώρους. «Σίγουρα θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί πώς θα τοποθετηθούν οι ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο».

Ακόμη μίλησε και για τις διεργασίες για τον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συζητήσει μόνο για πολιτικά ζητήματα. «Πέρασε στην κοινωνία η αντίληψη ότι τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα τους ενδιαφέρει πως θα πάρουν μια θέση για προσωπικό ή κομματικό όφελος».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΤΑ, ανέφερε ότι οι πρώτοι που απαιτούσαν από τον Δημήτρη Χριστόφια το πάγωμα της ήταν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο Νικόλας Παπαδόπουλος. «Ξέρω ότι όταν συναντιόντουσαν με την Τροικα συζητούσαν το πάγωμα της ΑΤΑ».

Επιπλέον ανέφερε ότι «το φάντασμα του ΔΗΣΑΚΕΛ το προβάλουν κάποιοι ως Μπαμπούλα για να εκφοβήσουν τον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρξε. Κατά την άποψη μου δεν θα υπάρξει». Συμπλήρωσε ότι μπορεί κάποιοι από τον ΔΗΣΥ ή τα κόμματα που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να έρθουν και να συζητήσουν πολιτικά με τον κ. Μαυρογιάννη για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. «Η κοινή συνισταμένη με τον ΔΗΣΥ είναι το Κυπριακό. Στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα και στα ζητήματα της διαφθοράς δεν υπάρχει κοινή αντίληψη».

Όσον αφορά τα κόμματα που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι υπάρχει κοινή συνισταμένη στα οικονομικά ζητήματα αλλά όχι στο Κυπριακό. «Η προτεραιότητα του κ. Μαυρογιάννη είναι η ακρίβεια, η διαφθορά, το Κυπριακό και το περιβάλλον».

Ο κ. Κυπριανού μίλησε και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2018, σημειώνοντας ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ με τη στάσεις τους φρόντισαν να επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να μην περάσει ο κ. Μαυρογιάννης στον δεύτερο γύρο, με το ΑΚΕΛ να στηρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας ότι ο κ. Νεοφύτου στηρίζει τον πλούτο, ενώ στο Κυπριακό στήριξε τον κ. Αναστασιάδη. «Όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια στήριξης του από το ΑΚΕΛ».

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και για το ενδεχόμενο στήριξης του ΑΚΕΛ για εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι στηρίζει μια λύση ΔΔΟ στο Κυπριακό. «Έχει αποδειχθεί από τους χειρισμούς του ότι δεν έχει την επάρκεια για το Κυπριακό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Αχιλλέα Δημητριάδη, σημειώνοντας ότι έχει διαπιστώσει ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κάνει μια μεγάλη στροφή. «Επιτίθεται κυρίως στον κ. Μαυρογιάννη. Ο κόσμος έχει αρκετό μυαλό για να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από μερικές πολιτικές συμπεριφορές». Συμπλήρωσε ότι «πολλοί έκαναν κόμματα απορροφώντας ψηφοφόρους από διάφορους κομματικούς χώρους, αλλά στη συνέχεια οι ψηφοφόροι της αριστεράς επέστρεψαν πίσω στο ΑΚΕΛ».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα