Friday, April 26, 2024
HomeΕπικαιρότηταΧ. Χρίστου: Στόχος μας την πρώτη Κυριακή να έχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα

Χ. Χρίστου: Στόχος μας την πρώτη Κυριακή να έχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα

Δύο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία της προεκλογικής τους.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ο οποίος μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι καιρός να αφήσουμε τον κόσμο στην ησυχία του γιατί έχουν κουραστεί.

«Όσο αφορά τα debate και τις τηλεμαχίες  και γενικότερα τις συναντήσεις με τους υποψηφίους εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε θέματα ουσίας. Να βάλουμε στο τραπέζι κάποια δεδομένα και να ζητήσουμε τη δική τους άποψη από τους επικρατέστερους προσπαθώντας να δώσουμε την εικόνα στον κόσμο για το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι εμείς αναμένουμε από την επόμενη διακυβέρνηση του τόπου.  Πράγμα το οποίο μας οδηγεί ότι δεν θέλουμε απλά μια αλλαγή ονόματος αλλά κάτι ουσιαστικό, αλλαγή στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Είτε στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, είτε στο μεταναστευτικό και στα θέματα της παιδείας» ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Επισήμανε ότι κατά τη δική τους εκτίμηση η διαφορά τους με τους άλλους ανθυποψηφίους είναι πως μιλούν πολύ συγκεκριμένα. «Στο μεταναστευτικό έχουμε αναδείξει πολλά και έχουμε εξηγήσει τι πρέπει να γίνει.  Παράλληλα υπάρχουν μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Μετέπειτα ανοίγοντας το κεφάλαιο της υγείας είπε, «η υγεία είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα και μας ανησυχεί τόσο και η επιβίωση του ΓεΣΥ όσο και η λειτουργία του ΟΚΥπΥ. Μπορούν να καταρτιστούν προγράμματα που θα λειτουργούν και απογεύματα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες προσλήψεις και να καλυφθούν κάποιες θέσεις. Εμένα με ανησυχεί ιδιαίτερα να μην οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια σε μια κατάσταση όπως ήταν ο Συνεργατισμός. Δαπανούνται τεράστια ποσά και δεν έχουμε δει να τηρούνται χρονοδιαγράμματα για σειρά θεμάτων».

Συνέχισε λέγοντας, «όσο αφορά το κομμάτι της δημόσιας υγείας αυτό στο οποίο επιμένουμε είναι η επιβίωση και η διατήρηση ως αγαθού για τους πολίτες και η παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τον κόσμο και τον κάθε ασθενή». 

Επιπλέον μιλώντας για το κόστος ζωής είπε, «τα τελευταία χρόνια έχει στοχοποιηθεί αυτό που λέμε μεσαία τάξη, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να μένουν οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί.  Για εμάς το άμεσο ζήτημα είναι να βρεθούν τρόποι για να μειωθεί το κόστος ζωής. Κατά τη δική μας εκτίμηση είναι η μείωση των φορολογιών όσο αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και τα βασικά αγαθά. Είναι προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, όπως η μείωση του ΦΠΑ».

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση βάζοντας δύο-τρεις υπουργούς ή απλώς παρέχοντας πολιτική στήριξη είπε, «το βασικό για εμάς δεν είναι να επωφεληθούμε κομματικά από τα λάφυρα της εξουσίας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ασπαστεί και να εφαρμόσει θέσεις και προτάσεις που καταθέτει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο».

Οποιαδήποτε κίνηση στην πολιτική σκακιέρα που αφορά τις προεδρικές εκλογές θα αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή του κόμματος μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.

Ούτως ή αλλιώς εμείς με τη δική μας υποψηφιότητα έχουμε στόχο για την πρώτη Κυριακή να έχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα για να είμαστε σε θέση να πιέσουμε την επόμενη διακυβέρνηση.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα είπε, «Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμείς τους καλούμε να προσέλθουν στις κάλπες ιδίως τους νέους ανθρώπους. Το σημαντικό για εμένα είναι να εξετάσουν πολύ προσεκτικά το τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος και τι πρόκειται να πράξει για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου ας μην επιλέξουν εμάς αλλά ας δουν τι λέει ο καθένας τώρα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε Ακόμα